Setari Cookie-uri

7 Modalități prin care poți încerca să previi apariția vergeturilor în sarcină

Vergeturile pot să apară în sarcină, dar există câteva sfaturi prin care putem încerca sa evitam apariția acestora.

Sarcina este o perioadă foarte delicată, plină de momente minunate, dar și cu riscuri care parcă stau la pândă. Pentru a ne schimba focusul de pe griji și temeri pe îngrijirea personală, este bine să încercăm să acordăm atenție și micilor detalii, deloc periculoase pentru sănătate, dar importante estetic, cum ar fi vergeturile din sarcină.

Ce putem face pentru a încerca să prevenim vergeturile din sarcină?

Apariția vergeturilor poate avea multe cauze, depinzând de vârstă, de fumat sau alți factori care îmbătrânesc prematur pielea, de stilul de viață dinaintea sarcinii și de mișcare, de calitatea țesuturilor noastre, de numărul de kilograme luat în sacrină etc.

Așadar, chiar și când urmăm toate sfaturile, nedoritele vergeturi tot ar putea să apară. Dar poate avem șansa să fie mai fine și în număr mai mic.

Citește și:

Iată câteva sfaturi pentru a încerca să eviți vergeturile în timpul sarcinii:

Hidratare constantă

Un factor esențial în menținerea elasticității pielii este hidratarea adecvată. Asigură-te că bei suficiente lichide pe parcursul zilei pentru a menține pielea hidratată. Utilizează creme și loțiuni hidratante bogate în ingrediente precum uleiul de migdale, uleiul de cocos sau untul de shea pentru a menține pielea catifelată și elastică.

cum sa nu faci vergeturi in sarcina Foto: Photobac/ shutterstock.com

Creșterea în greutate controlată

Creșterea în greutate în timpul sarcinii este normală, dar o creștere rapidă și excesivă a masei corporale poate contribui la apariția vergeturilor. Încearcă să menții o creștere în greutate sănătoasă și controlată sub îndrumarea medicului tău obstetrician.

Citește și:

Alimentație sănătoasă

O alimentație echilibrată și bogată în nutrienți esențiali poate susține sănătatea pielii. Vitaminele A, C, E și zincul sunt esențiale pentru menținerea elasticității pielii. Consumă fructe și legume proaspete, carne slabă, pește, leguminoase și alte alimente sănătoase pentru piele.

Suplimente și vitamine

Discută cu medicul tău despre posibilitatea de a lua suplimente sau vitamine recomandate în timpul sarcinii. Acidul folic, vitamina D și omega-3 pot contribui la menținerea sănătății pielii și a elasticității acesteia.

Masaj și exfoliere

Masajul ușor și delicat al pielii cu creme /uleiuri hidratante și permise a fi utilizate în sarcină), precum și exfolierea regulată pot îmbunătăți circulația sângelui la nivelul pielii și pot ajuta la menținerea elasticității acesteia. Folosește loțiuni de masaj sau uleiuri naturale și efectuează masaje delicate în zonele predispuse la vergeturi. Important: verifică eticheta pentru a te asigura că produsele pe care îți dorești să le folosești sunt recomandate în sarcină.

Citește și:

Evitarea expunerii excesive la soare

Razele ultraviolete pot afecta elasticitatea pielii și pot agrava aspectul vergeturilor deja existente. Dacă alegi să stai la soare, folosește întotdeauna protecție solară cu un factor ridicat de protecție și evită expunerea prelungită la soare.

Totuși, medicii nu recomandă ca femeia gravidă să stea la soare sau să facă plajă. Mai ales în primul trimestru, când expunerea la soare poate scădea activitatea acidului folic, atât de necesar în buna dezvoltare a sistemului nervos al micuțului

Înot și exerciții fizice

Acestea pot fi benefice în menținerea elasticității pielii și în relaxarea mușchilor. Înotul este o formă de exercițiu cu impact redus care poate contribui la menținerea greutății corporale și la promovarea sănătății pielii și a gravidei, în general.

Citește și:

Sursa foto articol: Natalia Deriabina/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.