Setari Cookie-uri

5 intrebari pe care sa le pui doctorului tau inainte de augmentarea mamara

Daca te-ai hotarat deja sa apelezi la interventia de augmentare mamara, documentarea despre procedura, vindecare si ingrijire este absolut necesara.

3. Vor schimba sarcina si alaptarea forma noilor mei sani?

In timp ce implanturile nu vor fi afectate, pot aparea modificari ale muschilor de la baza sanilor. Cresterea si micsorarea sanilor in timpul sarcinii si alaptarii poate avea ca rezultat un tesut mai slabit, care sa duca la lasarea sanilor. Acest aspect poate fi imbunatatit printr-un lifting al sanilor.

4. Ce fel de incizie voi avea?

Exista 3 tipuri de incizii pe care doctorul le poate face, in functie de conformatia sanului si de preferintele sale. Este cel mai bine sa ii pui aceasta intrebare inainte de interventie, ca sa stii ce tip de incizie vei avea si unde va fi aceasta localizata mai exact.

• incizia inframamara – este o incizie efectuata sub sani. Aceasta incizie ofera un acces facil in timpul interventiei si beneficiul faptului ca, aflata intr-un fald natural al sanului, incizia nu este foarte vizibila.

Citește și:

• incizia periareolara – aceasta incizie se va face la granita inferioara a areolei, in locul unde aceasta se contopeste cu pielea. Aceasta incizie se recupereaza foarte bine si devine foarte putin vizibila, datorita culorii mai inchise a mamelonului.

• incizia transaxilara –aceasta incizie nu este facuta pe san, ci este o incizie in lateralul sanului. Nu poate fi ascunsa atunci cand pacienta ridica bratele in aer, dar este mai putin inestetica pentru san.

5. Cat timp va dura recuperarea?

Pentru fiecare femeie timpul de recuperare este diferit, in functie de nevoile corpului ei, de starea de sanatate si de alti factori personali. Este important sa stiti la ce sa va asteptati dupa interventia de augmentare mamara si sa va intrebati doctorul cat considera ca va dura pana la recuperarea completa. In primele zile nu aveti voie sa va ridicati si sa va asezati in pat sprijinindu-va in maini, este posibil sa aveti nevoie de ajutor. Puteti pune si alte intrebari, cum ar fi: Cand va puteti ridica copiii? Cand puteti sa conduceti din nou? Cand va puteti intoarce la munca?

Citește și:

Foto prima pagina Nejron Photo/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.