Setari Cookie-uri

Hrană pentru păr sănătos și frumos pe timp de vară: 5 vitamine de care ai nevoie de acum!

Imediat e vremea vacanței, a căldurii și a dietelor ținute pentru a-ți veni perfect costumul de baie și a afișa un abdomen plat pe plajă sau la piscină. E firesc să vrei să arăți trăsnet în zilele caniculare și cu mult soare. Ai însă grijă că unele diete îți pot consuma vitaminele necesare organismului pentru ca pielea și părul tău să arate cât mai bine.

Un păr frumos este un păr bine hrănit. Fiecare vitamină și proteinele din alimentele pe care le consumi au rolul lor precis inclusiv pentru sănătatea părului tău. Ceea ce se traduce automat într-un păr frumos, strălucitor în mod natural.

Iată câteva sfaturi utile ca să ai și tu un păr frumos și sănătos vara aceasta! Află ce alimente să cosumi pentru a oferi organismului tău vitaminele necesare și benefice pentru păr, în special în sezonul cald, canicular!

Ai părul uscat? Uite ce să consumi!

Dacă ai părul uscat, înseamnă că organismului tău, și implicit părului, îi lipsește vitamina A, cu rol inclusiv în lubrifierea părului.

Încearcă să consumi cât mai mult morcov (aah, vezi că betacarotenul din morcovi te ajută și să obții un bronz natural rapid și uniform!), precum și spanac și ficat.

Citește și:

Scalp sensibil vara? Iată de ce ai nevoie!

Ai probleme de fel cu scalpul? Se irită ușor, te mânâncă destul de des pielea capului? Ai grijă, pentru că e posibil ca vara, pe timp de caniculă și soare, să îți amplifici aceste probleme.

Când pielea capului tău este sensibilă și se acoperă rapid de cruste, e limpede că nu este bine irigată, din cauza deficienței de vitamina PP (cunoscută mai degrabă ca vitamina B3). Ca să remediezi acest deficit, nu ocoli ficatul de vacă, ficatul de oaie, nucile, peștele (în special tonul).

Părul care crește greu are nevoie de o anumită vitamină

Se spune că este un mit faptul că poți grăbi creșterea părului tău, însă este dovedit că cea mai importantă vitamină pentru păr este vitamina B5, cu efect inclusiv în accelerarea procesului de dezvoltare a unui fir de păr puternic și cu regenerare permanentă. Rezultatul este un păr mai bogat, mai puternic, prin urmare care se casează mai greu.

Citește și:

Unde găsești vitamina B5? Mai ales în ficat, ouă, carne, pește, orez integral, linte. Încearcă să îți conferi un boost de vitamina B5 și dacă ai probleme cu căderea părului.

Păr gras? S-ar putea să fie devitaminizat.

Părul gras îți poate spune nu doar că ai exces de sebum (i.e. cel care „unge” atât de inestetic firul de păr), ci și că stai prost cu vitamina B6, care, pe de o parte, are un rol esențial în secreția de sebum, pe care o poate regla și chiar calma.

Consumă în această situație ficat, din nou, chiar dacă nu-ți prea place, macrou, nuci, uleiuri vegetale.

vitamine pentru probleme de par

Vitamina C nu e doar pentru imunitate ridicată

În problemele cu părul, vitamina C vine în ajutorul celorlalte patru despre care îți povesteam mai sus. Aceasta întărește mecanismele de apărare a părului împotriva intemperiilor și agresiunilor externe, frecvente vara (soare, ultraviolete, apă sărată de mare, deshidratare etc.).

Citește și:

Pe lângă aceste vitamine esențiale pentru părul tău pe timp de vară, trebuie să știi că proteinele sunt must have în formarea cheratinei, unul din principalii constituenți ai părului. Așadar, hrănește-te variat și sănătos, chiar și atunci când ții dietă pentru a arăta bine în sezonul cald în vacanță!

Nu uita acasă nici pălăria de soare, chiar și ca bărbat, și utilizează întotdeauna produse profesionale dedicate tipului tău de păr!

Sursă photo: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.