Setari Cookie-uri

Top 3 sfaturi de creștere a părului

Ca să te bucuri de un păr frumos și sănătos, trebuie să îți formezi și să urmezi o rutină zilnică de îngrijire, oricât ai fi de ocupată.

Podoaba capilară este mândria tuturor doamnelor și domnișoarelor dar, din cauza factorilor de stres, a poluării, a înaintării în vârstă sau a unor afecțiuni medicale, multe femei se confruntă cu probleme în menținerea sănătății sale. Află, în continuare, cele mai bune sfaturi de creștere a părului, ca să te bucuri multă vreme de frumusețea și feminitatea ta.

  1. Îngrijește corect părul

Ca să te bucuri de un păr frumos și sănătos, trebuie să îți formezi și să urmezi o rutină zilnică de îngrijire, oricât ai fi de ocupată.

Folosește corect pieptenele și peria

Acționează cu răbdare și blândețe, atunci când îți piepteni sau perii părul. Începe, întotdeauna, de la rădăcină și înaintează încet spre vârfuri. Folosește un pieptene cu dinți rari pe părul umed, și, pe cât posibil, încearcă să utilizezi peria doar pe părul uscat. Nu uita că, imediat după spălare, părul este mult mai fragil decât atunci când este uscat.

Citește și:

Mergi periodic la coafor

Fă vizite lunare la coafor, ca să înlături vârfurile tocite. Nu te speria, nu este vorba despre o tunsoare! Hair-stylista va înlătura doar câțiva milimetri din părul deteriorat și nu mai mult. Astfel, menții părul sănătos și reduci riscurile de rupere, pe măsură ce crește. Dacă lași vârfurile netăiate, părul se despică, se va rupe și nu va mai crește lung și sănătos, așa cum îți dorești.

  1. Spală părul în mod corespunzător

Nu exagera cu frecvența spălărilor

Este indicat să te speli cu șampon, de maximum trei ori pe săptămână, ca să asiguri o creștere a părului sănătoasă și viguroasă. Dacă te speli mai des, părul își pierde din uleiurile naturale, care îi mențin un aspect strălucitor și sănătos. Asigură-te că știi care este tipul tău de păr și alege șampon pe importdirect.ro în conformitate cu trăsăturile sale.

Citește și:

Masează scalpul în timpul spălării

În timpul spălării, masează scalpul cu vârfurile degetelor ca să activezi circulația foliculilor de păr. Astfel, vei ajuta la oxigenarea și transmiterea de substanțe nutritive către foliculi, prin intermediul fluxului sanguin.

Aplică balsam de păr, după spălare

Folosește balsam de păr după spălare, pentru hidratarea vârfurilor și creșterea rezistenței părului. Astfel, părul va crește mai repede și nu se va rupe ușor, căci balsamul ajută la etanșeizarea cuticulei și împiedică uscarea firelor. Dacă deja ai părul mai lung, până la umeri, ești în momentul în care trebuie să te asiguri că poți menține această dimensiune. Aplică balsam special după spălare, plus o mască hidratantă sau un tratament cu ulei de păr.

Citește și:
  1. Alege alimentația potrivită

Părul este o oglindă a stării generale de sănătate așa că, dintre sfaturile de creștere a părului, nu pot lipsi cele care se referă la alimentația potrivită. Alege o dietă echilibrată, din care nu trebuie să lipsească următoarele elemente, esențiale pentru sănătatea podoabei capilare:

Zinc

Zincul reglează glandele sebacee, așa că ai nevoie de această substanță ca să-ți menții scalpul și părul sănătoase și hidratate. Printre alimentele bogate în zinc se numără: spanacul, semințele de dovleac, lămâile, carnea de vită și stridiile.

Fier

Include în dieta ta alimente bogate în fier, precum carnea roșie, spanacul, ouăle, fasolea și lintea. Astfel, vei asigura substanțe nutritive foliculilor care ajută la creșterea părului.

Citește și:

Biotină

Acordă atenție sporită vitaminei B7 sau H, cunoscută și sub numele biotină, care sprijină metabolizarea carbohidraților și a proteinelor din structura firului de păr. Mănâncă migdale, ouă și somon, pentru că sunt surse naturale de biotină.

Niacină

Consumă ciuperci, ton, carne de vită dacă vrei să îți vei asigura necesarul de niacină sau vitamina B3. Acestea ajută la ameliorarea circulației sanguine datorită căreia crește aportul substantelor nutritive la foliculii de păr.

Urmează aceste sfaturi de creștere a părului și bucură-te de frumusețea și strălucirea coafurilor care te avantajează!

Photo by Theme Photos on Unsplash


Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.