Setari Cookie-uri

5 moduri de a vă pregăti pielea pentru vară

Programarea zilelor de vacanță și cumpărarea unui costum de baie nou vă vor pregăti mental pentru vară, dar și pielea dvs. ar putea avea nevoie de ajutor.

Pentru o piele superbă și netedă, trebuie să faceți câțiva pași simpli. Încercați această reîmprospătare din cap până în picioare, pentru a vă scoate pielea din hibernare.

1. Descoperiți pielea strălucitoare

Exfolierea regulată poate face parte dintr-un regim sănătos al pielii, indiferent de sezon; atâta timp cât pielea nu este sensibilă, exfolierea vă poate ajuta să obțineți o piele netedă, cu aspect sănătos, care vă face să arătați mai strălucitoare și mai tânără. Dar trebuie făcut cu grijă - scopul este de a elimina stratul exterior al celulelor pielii care sunt gata să fie îndepărtate, fără a usca pielea.

Periile de lustruit și exfoliantele oferă modalități ușoare de a netezi zonele aspre. Periile de curățare rotative funcționează prin șlefuirea fizică a celulelor moarte ale pielii. Kiturile de microdermabraziune și exfoliantele cu ingrediente granulare funcționează, de asemenea, în același mod. Pentru corp, căutați un exfoliant care să conțină particule grosiere care se dizolvă în timp, cum ar fi zahărul, astfel încât să nu iritați pielea.

Citește și:

Produsele care exfoliază chimic pielea conțin ingrediente precum acizi glicolici, salicilici sau polihidroxi care determină pielea să-și elimine stratul exterior și să dezvăluie stratul mai nou.

2. Îndepărtați părul fără iritare

Dacă prognoza de vară necesită zile însorite la plajă sau la piscină, este posibil să depuneți eforturi pentru a îndepărta părul nedorit. Dar, odată ce smulgeți banda de ceară, este de asemenea important să aveți grijă de pielea nou expusă elementelor. Puteți, de asemenea, să folosiți un epilator, în loc de ceară.

Oferiți-i pielii ceva timp pentru a-și reveni înainte de a vă rula prosopul de plajă sau de a fi activă în aer liber. Stați departe de soare sau căldură cel puțin 48 de ore după orice proces de îndepărtare a părului. Foliculii sunt vulnerabili la iritații, iar pielea poate fi sensibilă din cauza oricărei călduri sau fricțiuni provenite de la lasere, ceară sau epilator.

Citește și:

Deoarece majoritatea dintre noi nu ne planificăm îndepărtarea părului cu mult înainte, tamponați-vă pielea cu o protecție solară fără ulei, așteptați să se usuce (aproximativ 5 minute) și aplicați o pudră pentru copii fără talc. Pentru a preveni firele de păr încarnate, este util să purtați haine largi și să folosiți un produs post-epilare care conține acizi glicolici și salicilici, care lucrează împreună pentru a preveni celulele moarte ale pielii să provoace umflături supărătoare.

3. Combateți razele UV prin mâncare

Toate eforturile pe care le depuneți pentru a vă face pielea să arate bine nu vor avea efecte, dacă nu le protejați de razele dăunătoare ale soarelui, care sunt cele mai puternice în timpul verii. În mod surprinzător, vă puteți proteja și din interior.

Citește și:

Pe lângă utilizarea cremei de protecție solară, mâncați roșii gătite în fiecare zi, dacă știți că veți fi la soare. Conform cercetărilor, roșiile gătite sunt bogate în licopen, un antioxidant care ajută la combaterea efectelor razelor UV, cum ar fi roșeață, umflături și vezicule din cauza arsurilor solare. Dacă intenționați să petreceți mult timp în aer liber, puteți beneficia de consumul de sos de roșii, roșii la grătar sau chiar Bloody Marys. Acest lucru nu înlocuiește protecția solară, dar obiceiul vă poate oferi o protecție suplimentară dacă nu puteți ajunge pe spatele dvs. și ratați un loc.

4. Eliminați erupțiile corporale

Nu este mai bine să aveți acnee pe corp decât pe față, mai ales la căldură, când ascunderea și acoperirea sa nu este o opțiune. Abordarea pentru tratamentul acneei pe spate, piept și în alte părți ale corpului este aceeași cu tratamentul acneei faciale: exfoliați regulat, nu stoarceți și tratați cu ingrediente eficiente.

Citește și:

Spălarea cu produse care conțin acid salicilic ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii; un produs de tratament cu peroxid de benzoil micronizat poate ajuta, de asemenea, prin pătrunderea în piele și distrugerea bacteriilor care provoacă acnee.

Dacă pielea dvs. este sensibilă, investiția într-un instrument pentru tratarea acneei cu lumină albastră poate merita. Pur și simplu fluturați bagheta ușor peste piele timp de cinci minute zilnic și acest lucru va ajuta la distrugerea bacteriilor. Dacă aveți acnee corporală severă, consultați un dermatolog.

5. Eliminați celulita

În primul rând, veștile bune: unele produse pot elimina denivelările celulitei. Vestea proastă: nu vă vor scăpa de celulită pentru totdeauna. Efectul de netezire și tonifiere, ca multe lucruri bune din viață, este trecător. Cu toate acestea, ar putea merita să vă aplicați o loțiune de corp tonifiantă pentru a vă face pielea să arate și să se simtă mai strânsă pentru o zi la plajă sau un eveniment special.

Citește și:

Produsele care conțin cofeină și teofilină deshidratează temporar celulele adipoase. Cu toate acestea, masajul și aplicarea cremei sunt cele care fac treaba. Cel mai bun tratament pe termen lung este să faceți exerciții fizice în mod regulat, împreună cu un masaj specializat.

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.