Setari Cookie-uri

10 sfaturi pentru a avea grijă de corpul nostru iarna

Iată 10 sfaturi pentru a face față rigorilor iernii

Odată cu frigul, vasele mici de sânge ale pielii se contractă pentru a limita pierderea de căldură din corp. Ca urmare, epiderma este mai puțin vascularizată și hrănită. În plus, vântul are un efect de uscare și exfoliere. Dacă adăugăm dușurile fierbinți prelungite, demachiantele excesiv de agresive, atunci pielea ta riscă să se exfolieze și devine mai aspră. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci față rigorilor iernii.

  1. Hidratează-te și mai mult

Dacă apa este una dintre băuturile tale preferate, trebuie să faci parte dintr-o categorie rară a populației, pentru că restul oamenilor găsesc apa simplă puțin cam plictisitoare. Pentru a face mai ușor consumul de lichide necesar, poți opta pentru băuturi calde, precum ceaiurile sau ciocolata caldă. Copiii și adulții deopotrivă vor aprecia și sucurile de fructe, ceaiurile reci sau apa aromată. La fel de minunată este și apa minerala, cu aportul ei de săruri si minerale atât de importante pentru corp. Dacă preferi lucrurile mai sărate, atunci poți opta pentru supe, sunt perfecte pentru a te încălzi iarna.

Citește și:
  1. Schimbă demachiantul

Renunță la săpunurile și loțiunile micelare, insuficient de emoliente pentru a fi folosite iarna și optează pentru o loțiune cremoasă, uleiuri sau balsamuri demachiante. Vor compensa efectul de uscare al calcarului din apă și vor proteja mai bine tenul.

  1. Adoptă o cremă protectoare

Înlocuiți tratamentul facial obișnuit cu o cremă mai bogată în ingrediente active nutritive. Dacă tenul este deja foarte uscat, treci la formule de creme reci, pe bază de unt de shea sau de migdale. Aceste ingrediente active nu numai că hrănesc în profunzime, dar lasă o peliculă protectoare la suprafață, protejând astfel pielea de agresiunile externe.

  1. Calmează roșeața pielii

Schimbările de la cald la rece provoacă apariția de roșeață difuză pe față. Pariază pe un tratament venotonic care atenuează rezultatele variațiilor de temperatură și îmbunătățește circulația sângelui, având la bază de extracte de castan, iederă, viță de vie roșie, Ginkgo biloba.

Citește și:
  1. Răsfață-ți buzele

Ai grijă de pielea buzelor tale, mai subțire și sensibilă la deshidratare, cu tratamente cu miere și balsam cu shea. Evită să le umezești mereu cu limba dacă este posibil, deoarece saliva le usucă și mai mult. Un tratament de casă util pentru a îndepărta pielea moartă: amestecă 1 lingură de zahăr și 1 linguriță de miere. Aplică pe buze și freacă ușor cu mișcări circulare, mici. Clătește cu apă călduță și aplică un balsam hrănitor.

  1. Optează pentru un ulei de duș pentru corp

Atenuează uscarea pielii cu ajutorul unui ulei de duș și a unui burete delicat de baie. Curăță fără a irita pielea și lasă o peliculă protectoare pe aceasta. Usucă-ți corpul prin mișcări ușoare, fără a freca pielea și masează-te din cap până-n picioare cu o cremă reparatoare, concentrându-te pe călcâie, partea din față a picioarelor și antebrațe.

Citește și:
  1. Folosește-te de buiotă

Acest truc cunoscut de bunicii noștri, este perfect pentru a te încălzi într-o cameră care trebuie să rămână răcoroasă noaptea. Așeaz-o între cearșafuri pentru o încălzire localizată, Nu folosi niciodată apă clocotită, este recomandat ca aceasta să aibă o temperatură de 37-38°C, nu mai mult.

  1. Optează pentru un tratament de urgență

Nas iritat, cu răni, pomeți aspri, sunt neplăcerile cu care ne confruntăm iarna. Pentru a calma și elimina aceste afecțiuni minore, optează pentru tratamente care conțin cupru și zinc. Aplicate sub formă de cataplasmă pe zona afectată, fac adevărate minuni!

  1. Evită electrizarea părului

Părul tău are obiceiul enervant de a se electriza iarna? Treci ușor cu mâinile umede deasupra părului, fără a-l atinge. Acest lucru este suficient pentru a descărca electricitatea statică din el, iar coafarea lui se va realiza mult mai ușor.

Citește și:
  1. Ai grijă de picioarele tale

Scufundă-ți picioarele în apă fierbinte în care ai adăugat cinci picături de ulei esențial de ghimbir, chiparos, rozmarin sau mentă, diluat în prealabil într-o bază neutră, precum un gel de duș sau o spumă de baie. Vei simți imediat cum picioarele tale se vor încălzi, iar tu te vei simți mult mai bine.

Se știe că iarna este momentul în care trebuie să acordăm mai multă atenție corpului nostru, în special pielii și părului nostru. Aceste sfaturi te pot ajuta să treci mai ușor peste micile probleme care pot apărea în această perioadă.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2022
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.