Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru a transforma esecul in succes

Indiferent ce ora din zi este sau in ce zi a saptamanii o poti lua de la capat chiar acum.

Esecul este intotdeauna greu de dus. Iar atunci cand simti ca te confrunti cu un esec dupa altul, devine si mai dificil. Indiferent de sursa sau cauza, esecul iti poate eroda increderea in sine si face sa adopti un comportament care nu iti este benefic. Iata cinci pasi salvatori pentru momentele in care te simti coplesita de esec.

1. Reevaleaza-ti obiectivele si asigura-te ca sunt SMART

Esecul este greu de evitat daca nu ai stabilit obiective care sa incurajeze succesul. Daca obiectivele tale sunt dezorganizate, vagi sau nu sunt aliniate cu cine esti, esecul iti va bate la usa. Deci, cum sunt obiectivele SMART? Ele sunt specifice, masurabile, realizabile, rezoneaza cu tine si sunt masurabile in timp.

2. Ia-o de la inceput

Daca te simti coplesita de esec, este usor sa te blochezi in acel loc - dar nu trebuie sa permti acest lucru. Indiferent ce ora din zi este sau in ce zi a saptamanii o poti lua de la capat chiar acum. Stiu, este tentant sa astepti pana luni insa nu face asta.

Citește și:

Mergi la plimbare, fa-ti ordine in birou, bucatarie sau frigider. Fa orice dar incepe acum.

3. Fa liste

Listele ajuta sa transforme ceva coplesitor in ceva ce poti controla. Te ajuta sa te reorientezi, sa iti schimbi gandurile, te calmeaza si iti stimuleaza creativitatea.

4. Redefineste succesul si de esecul

De cele mai multe ori definim succesul ca ceva ce inca nu am atins, fie ca e vorba de modelarea siluetei sau de o promovare la serviciu. Fiecare zi in care nu ajungem acolo sau nu facem un pas semnificativ inaint) este considerata un esec. Este atat de usor sa ignori pasii mici pe care ii faci si care duc la schimbarea dorita. Acestia reprezinta marele castig. Daca iti indrepti atentia spre lucrurile mici pe care le-ai facut bine, nu numai ca vei scapa de ideea ca ai esuat ci vei reusi sa creezi o bucla de feedback pozitiv care te va incuraja sa continui.

Citește și:

5. Invata lectia

Poate ca ai reinceput sa mananci ciocolata dupa ce o luna ai reusit sa te opresti.

Unele lucruri fac ca esecul sa para inevitabil. Solutia pentru a evita aceasta capcana a mintii este sa gasesti lectia ascunsa in asa zisul esec. Intreaba-te ce anume poti invata si cum poti evita situatia pe viitor.

Photo by Shifaaz shamoon on Unsplash

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.