Setari Cookie-uri

4 reguli psihologice pentru o realitate mai plăcută

Trecutul, viitorul, viitorul posibil sunt doar gânduri, amintiri și fanteziile minții care încearcă să facă predicții bazate pe experiențele trecute. Prezentul este portița prin care poși scăpa din cerc,  învăța lucruri noi și acționa diferit.

Viața ta este ca o rochie pe care o faci la comandă. Pur și simplu o poți confecționa după gustul și asemănarea ta în așa fel încât să îți vină mănușă. Urmează cele patru reguli de mai jos și rezultatul va fi garantat.

1. Regula prezentului

Nu există trecut, deoarece fiecare secundă este în prezent. Nu există viitor, deoarece nu a fost încă creat. Tot ceea ce ai, ai avut și vei avea vreodată este momentul prezent. Momentul prezent este locul în care toată ființa ta este concentrată, în care poți avea un imapct și poți schimba ceva.

Trecutul, viitorul, viitorul posibil sunt doar gânduri, amintiri și fanteziile minții care încearcă să facă predicții bazate pe experiențele trecute. Prezentul este portița prin care poși scăpa din cerc, învăța lucruri noi și acționa diferit.

Citește și:

2. Regula oglinzilor

Maeștri spirituali spun că fiecare persoană care te înconjoară oglindește un aspect al psihicului tău.

Atunci când cineva te supără îți reamintește, de fapt, ceva din interiorul tău care nu îți place. La polul opus, ești atrasă de trăsături pe care le-ai dorit să le găsești în interiorul tău.

Practic, fiecare interacțiune interumană este un prilej de auto-cunoaștere.

3. Regula dependenței

Nimeni și nimic nu îți datorează nimic. Ești liberă să faci propriile alegeri și să îți folosești liberul arbitru. Dacă ajuți pe cineva fă-o pentru că așa simți nu pentru că aștepți ceva la schimb sau vrei să faci impresie bună. Dacă vrei să faci bine lumii, fă-o necondiționat.

4. Regula optimismului

Indiferent dacă ești optimistă, pesimistă sau realistă, timpul continuă să se scurgă și lucrurile să se schimbe. Contează prea puțin cine are dreptate sau cine a greșit. Așa cum spunea și Adrian Berinde, în societatea în care trăim este mai greu să vorbim despre un adevă absolut ci ma degrabă de puncte de vedere aleatorii.

Citește și:

De la nivelul minții nu vom putea percepe niciodată adevărata natură a realității. Vom trăi înr-o fantezie creată pe baza informațiilor, credințelor, valorilor, educației dobândite de-a lungul anilor și care este diferită de la o persoană la alta. Alegând o perspectivă diferită în raportarea la experiențele prin care treci poți crea o realitate mai pozitivă. Și dacă tot își creezi singură această realitate, de ce nu să nu folosești lentile optimiste.

Foto by Syda Productions via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.