Setari Cookie-uri

Trei pași pentru a te elibera de frică

Dacă ar fi să facem o listă a inimicilor publici numărul 1, frica ar avea șanse mari la ocuparea primului loc.

Efectele dezastruoase ale fricii nu mai sunt un secret pentru nimeni, fiind chiar dovedite știintific. Atunci când ești cuprinsă de frică, întreg organismul tău este afectat, de la nivel de celulă la starea ta de spirit.

Frica te face să fii mai ușor de manipulat și controlat, pune organismul în starea de luptă sau fugi, ceea ce solicită la maxim suprarenalele și slăbește sistemul imunitar. De asemenea, frica are o vibrație extrem de joasă care va atrage vibrații similare dar și situații de tip profeții care se împlinesc de la sine. Cu alte cuvinte, vei atrage în viața ta situații care vor reprezenta și mai multe motive de frică.

Chiar dacă în acest moment îți este frică, vestea bună este că nu ești obligată să rămâi în această stare.

Primul pas este să faci diferența dintre frica sănătoasă și cea indusă de mediul înconjurător sau de ceea ce se petrece în mintea ta.

Citește și:

Frica sănătoasă este mai mult ca o șoaptă, un moment de intuiție care îți spune să nu te duci de una singură într-un cartier rău famat în toiul nopții. Frica indusă are legătură cu temeri personale – nu sunt suficient de bună, așteptări – toată lumea va lua virusul și se va îmbolnăvi, credințe – marți sunt întotdeauna 3 ceasuri rele.

Al doilea pas este să încetezi să mai acorzi atenție gândurilor tale și să cobori în inimă.

In inimă vei găsi toate răspunsurile de care ai nevoie, dar și pace, liniște, armonie. Inima este locul în care te vei simți întotdeauna în siguranță. Cu cât nu le mai permiți gândurilor tale să îți controleze viața cu atât cantitatea de frică din viața ta se va diminua.

Citește și:

Al treilea pas este să cultivi o stare pozitivă și plină de iubire în viața ta.

Se spune că iubirea și frica nu pot coexista. Așadar, cultivă iubirea de sine și încpnjoară-te cu oameni care îți sunt dragi și care te iubesc. Fă lucruri care te pasionează și care îți aduc bucurie. Evită persoanele negative și expunerea îndelungată la programele de televiziune.

Featured foto by KieferPix via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.