Setari Cookie-uri

Alergiile solare, o adevarata problema in sezonul cald

Afla ce tip de alergie solara ai si cum poti sa o tratezi, iar pe viitor sa previi aparitia ei.

Care sunt zonele predispuse la alergiile solare?

De obicei, observam inrosirea gatului, a decolteului, dosul palmelor precum si partile exterioare ale mainilor si picioarelor. Alergiile solare pot produce senzatii de mancarime, care insa, dispar cel tarziu a doua zi de la aparitie.

Cate tipuri de alergii solare sunt?
Alergiile solare sunt de mai multe tipuri, mai exact, le intalnim sub cinci denumiri:

1. Eritem solar benign: Acest tip de alergie este cel mai des intalnit in randul femeilor tinere. Se manifesta sub forma de vezicule rosii si prurit (mancarimi severe) in zonele corpului care de obicei nu sunt expuse la soare. Alergia sub aceasta forma dispare in cateva zile, insa reapare de fiecare data cand ne expunem la soare.

2. Erupriile polimorfe la lumina: Se manifesta atat la femei cat si la barbati si copii. Apare sub forma de eruptii cutanate si prurit si afecteaza de obicei zona gatului, a fetei,a bratelor si a picioarelor. In aceasta situatie, pot aparea si frisoane, varsaturi si dureri de cap. Eruptiile polimorfe la lumina apar de obicei primavara si se amelioreaza in momentul in care vara isi intra in gratii.

Citește și:

3. Eritemul solar benign: Este o eruptie cu durata scurta care apare la inceputul sezonului cald. In special, aceasta alergie se manifesta la femeile tinere prin eruptii cutanate cu prurit si basici de dimensiuni mici.

4. Eruptia fotoalergica: In acest caz nu vorbim in mod deosebit de alergii produse exclusiv de soare, ci mai degraba, este vorba de substantele aplicate pe piele ce intra in contact cu razele solare. Substantele chimice care reactioneaza cu soarele sunt intalnite in creme, medicamente, parfumuri si diverse produse cosmetice.

Modul in care se manifesta alergia produsa de astfel de substante se caracterizeaza prin mancarimi, basici si eruptii cutanate. In general, ea apare la cateva zile de la expunerea la soare, iar perioada de vindecare nu este una bine determinata.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.