Setari Cookie-uri

Alergiile solare, o adevarata problema in sezonul cald

Afla ce tip de alergie solara ai si cum poti sa o tratezi, iar pe viitor sa previi aparitia ei.

5. Urticaria solara: Este una dintre cele mai rare alergii solare. Ea apare imediat dupa expunerea la razele ultraviolete si dispare in aproximativ 30 de minute de stat la umbra. Chiar daca este una dintre cele mai rare forme de alergie solara, urticaria apare de fiecare data cand pielea este expusa la soare, dar poate patrunde si prin tesaturile subtiri.

Se poate transforma usor intr-o afectiune cronica, iar modul de manifestare este aparitia petelor rosii si a mancarimilor intense. Ea apare in mod deosebit la femeile tinere. Daca suprafata pielii afectate este una foarte mare, atunci exista riscul unui soc anafilactic.

Cum prevenim alergiile solare?

Ingredientul de baza in prevenirea acestor tipuri de alergii este protectia solara asigurata pe toata perioada expunerii la razele ultraviolete. Lotiunea pentru protectie solara trebuie sa aiba un factor de protectie mai mare de 15 care sa ne protejeze atat de razele UVB cat si de cele UVA. Evitati perioada critica a zilei (intervalul 11-16) in care soarele are cea mai mare putere.

Citește și:

Cum tratam alergiile produse de razele soarelui?

Medicamentele antialergice sunt cele mai utilizate in tratarea alergiilor solare in cazul in care alergia nu dispare singura. Nu te sfatuiesc sa iti cumperi medicamente de capul tau, ci mai degraba apeleaza la parerea unui medic dermatolog, care va sti exact ce tratament sa iti prescrie.

foto prima pagina protectie solara sursa shutterstock

foto interior femeie aplicand crema solara sursa shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.