Setari Cookie-uri

Kiwi – Câte calorii are acest fruct și ce beneficii aduce sănătății?

Kiwi, acest mic fruct exotic originar din China, este cunoscut astăzi în intreagă lume pentru gustul său delicios, dar și pentru numeroasele beneficii aduse sănătății. Te invităm să descoperi în acest articol câte calorii are kiwi, ce conținut nutritional prezintă acest fruct și care sunt beneficiile aduse sănătății noastre.

Câte calorii are kiwi?

Fructele sunt, în general, puțin mai calorice decât legumele, dar chiar și așa tot nu le putem numi ca având un conținut caloric ridicat.

100 de grame de fruct kiwi bine copt va avea cel mult 60 de calorii.

Kiwi – conținut nutritional

  • Carbohidrați – 14,5 g; zaharuri 9 g;
  • Proteine – 1,15 g
  • Lipide – 0,5 g
  • Fibre – 3g

Kiwi conține vitamine:

  • 92,7 mg vitamina C;
  • 25 µg folat;
  • 87 UI vitamina A.

Kiwi conține minerale:

  • 34 mg calciu;
  • 0,31 mg fier;
  • 17 mg magneziu;
  • 34 mg fosfor;
  • 312 mg potasiu;
  • 3 mg sodiu;
  • 0,14 zinc.

cum creste kiwi - calorii si beneficii pentru sanatate Foto: Mehmet Cetin/ shutterstock.com

Kiwi – beneficii pentru sănătate

Beneficiile consumului de kiwi pentru sănătate: ajută în digestia proteică

Se spune că, odată ce înaintăm în vârstă, aciditatea gastrică scade, ceea ce duce la o digestie ineficientă a aliemntelor și mai ales a proteinelor. Kiwi conține o substanță numită actinidina, care ajută în digestia proteinelor, cu acțiune maximă la nivel intestinal.

Citește și:

De asemenea, persoanele care au diverse tulburări digestive și au nevoie să administreze suplimente cu enzime ce digeră proteine, ar putea încerca să consume mai multe fructe kiwi, măcar în sezonul rece, când se găsesc cu ușurință.

Beneficiile consumului de kiwi pentru sănătate: ajută în combaterea constipației

Deși fructele și legumele ajută foarte mult în prevenirea constipației și în menținerea unui tranzit intestinal normal, sănătos, totuși se pare că în viața modernă nu reușim să consumăm suficiente fructe și legume, ci mai degrabă în dieta zilnică predomină proteinele, amidonoasele (cartofi, făinoase), alimentele procesate. Aceasta este una dintre explicațiile pentru care tot mai multe persoane suferă de constipație.

Citește și:

    Kiwi este bogat în fibre, care ajută în formarea bolului fecal, dar prezintă și semințe care ajută tranzitul intestinal. Consumul zilnic de kiwi sau alte fructe și legume bogate în fibre ajută în prevenirea și tratarea constipației.

    Beneficiile consumului de kiwi pentru sănătate: proprietăți antioxidante și antiinflamatorii

    Kiwi, ca și multe alte fructe, prezintă un puternic efect antioxidant. Antioxidanții ne protejează împotriva stresului oxidativ, neutralizând radicalii liberi din organism și ajutând în prevenirea diverselor tipuri de cancer. În plus, consumul de kiwi poate avea efecte antiinflamatoare, fiind util în cazul persoanelor cu boli cronice, care suferă de inflamație cronică (boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli autoimune, boli alergice etc.).

    Citește și:

      Beneficiile consumului de kiwi pentru sănătate: susține imunitatea

      În sezonul rece avem nevoie de o imunitate puternică pentru a face față afecțiunilor de sezon, în special răcelilor. Kiwi prezintă un conținut ridicat în antioxidanți, dar și în vitamina C, care ajută imunitatea să ne păzească de afecțiunile obișnuite.

      Beneficiile consumului de kiwi pentru sănătate: susține sănătatea pielii

      Avem nevoie de vitamina C pentru a sintetiza colagenul, o componentă foarte importantă a fermității pielii. Colagenul este de mai multe tipuri și asigura structura mai multor țesuturi în organism, inclusiv a osului.

      Kiwi este foarte bogat în vitamina C, dar și alte vitamine, care ajută în menținerea tinereții și fermității pielii.

      Se spune că pielea este ultimul organ unde sunt cedați nutrienții, așadar orice carență de vitamine și minerale va lasă urme la nivelul pielii noastre. De aceea utritionistii recomandă o alimentație cât mai variată, bogată în vitamine și minerale, dar și în antioxidanți.

      Sursa foto articol: Nataliya Arzamasova/ shutterstock.com

      Vizionare placuta


      Kudika
      4 Decembrie 2022
      Echipa Kudika

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.