Setari Cookie-uri

Cool hunt: O friptura mai cu mot

In Centrul Vechi al Bucurestiului, vis-a-vis de Muzeul Curtea Veche, cum urci de la bariera spre Selari si cotesti dreapta pe Strada Franceza, vei gasi Red Angus Steakhouse, un restaurant care mi-a atras atentia pentru ca iesea din peisajul pizza-pasta-salata omniprezent in majoritatea localurilor din zona.

In Centrul Vechi al Bucurestiului, vis-a-vis de Muzeul Curtea Veche, cum urci de la bariera spre Selari si cotesti dreapta pe Strada Franceza, vei gasi Red Angus Steakhouse, un restaurant care mi-a atras atentia pentru ca iesea din peisajul pizza-pasta-salata omniprezent in majoritatea localurilor din zona.


















Nu sunt un mare fan al fripturilor. De altfel, nu prea imi place carnea sub nicio forma. Iata de ce, atunci cand o mananc si aleg sa povestesc despre ea, inseamna ca e deosebita. Si apoi, sa iti scoti iubitul la un astfel de restaurant este fix genul de surpriza pe care el o va aprecia la maxim! Asa ca pune mana pe telefon, fa o rezervare si invita-ti jumatatea in oras. Inainte de toate insa citeste randurile de mai jos ca sa il poti impresiona la maxim cu steak-cultura ta!









Red Angus Steakhouse ?

Un steakhouse este un restaurant specializat in fripturi de vita, in vreme ce Angus este o specie de vita. Cea crescuta pentru friptura si nu pentru lapte, imi explica chef-ul steakhouse-ului. Aducem carnea din Statele Unite ale Americii, Europa si Noua Zeelanda, continua acesta.

Acum inteleg de ce aceasta friptura se topeste in gura, imi spun in timp ce-mi amintesc de cele doua cutite rupte in vita cumparata din comert si gatita in casa. Simt nevoia sa punctez ca nu talentele mele de bucatareasa sunt responsabile pentru diferenta de gust intre cele doua fripturi. Faptul ca specia poarta numele de Red Angus tine (in mod surprinzator) de aspectul coarnelor si nu de vreo culoare a pielii sau a carnii.



Ce sa comanzi?

Muschiul de vita este cea mai populara optiune. Il poti servi cu salata de rucolla (si iti garantez ca nu te vei ingrasa niciun gram) sau cu cartofi copti (cea mai gustoasa garnitura). Vei comanda friptura in portia corespunzatoare: gentleman’s cut sau lady’s cut. Eu n-am reusit sa termin nici lady’s cut. Nu va imaginati ca as fi o vrabiuta, dar friptura este atat de satioasa incat te saturi cat ai spune “steakhouse” .
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.