Setari Cookie-uri

Cool hunt: O friptura mai cu mot

In Centrul Vechi al Bucurestiului, vis-a-vis de Muzeul Curtea Veche, cum urci de la bariera spre Selari si cotesti dreapta pe Strada Franceza, vei gasi Red Angus Steakhouse, un restaurant care mi-a atras atentia pentru ca iesea din peisajul pizza-pasta-salata omniprezent in majoritatea localurilor din zona.



















Ai de ales intre cinci grade de preparare pentru friptura, de la “in sange” pana la “foarte bine facuta”. Iti recomand sa optezi pentru o varianta cat mai putin preparata fiindca aroma este cu atat mai puternica cu cat carnea este mai putin preparata. Sigur, numai o carne de buna calitate iti permite o preparare slaba. Chiar si sclifosita din mine a fost de acord sa testeze friptura mediu preparata si sa recunoasca intensitatea aromei si faptul ca este “mestecabila”.

Nu am putut rezista si mi-am bagat nasul si in bucatarie (Doamne, ce bine e sa lucrezi in presa!). Fripturile erau ambalate individual, in vid. Se vedea diferenta intre diferite tipuri: pentru o friptura buna, nu trebuie sa folosesti carne de pe partea anterioara a vacii, imi explica chef-ul gesticuland cu furculita si desenand imaginar cu lama cutitului partile din vaca bune pentru friptura: vrabioara, muschi, capac.
Cum se prepara o friptura buna?









Exista un singur mod de a prepara o friptura buna “The right way!”. In primul rand, nu poti lucra cu material prost: daca folosesti o bucata de carne de calitate, poti face orice. Prepararea acesteia dureaza cam 7 minute, cu variatii minore in functie de cat de bine facuta o vrei sa nu. Iti recomand varianta putin preparata termic pentru a te bucura din plin de savoare.

Si daca tot vorbim despre savoare, te rog nu rata deliciosul souffle de ciocolata pe care il poti evalua cu ochi critici de specialist patrunzand cu furculita pana in miezul moale de ciocolata. Este de ajuns sa tii la cuptor 10 secunde in plus delicioasa prajitura pentru a ii altera consistenta lichida. La drept vorbind, eu l-as manca in orice formula, dar este grozav de chic sa poti vorbi ca un adevarat connoisseur despre aceste bunatati!













Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.