Sau prajitura zanelor :) Si nu se numeste astfel degeaba.
- 2 oua
- 2 + 1/2 cani faina
- 1 + 1/2 cani zahar
- 1 cana de lapte
- 1 pliculet praf de copt
- 1 varf de sare
- o lingurita de esenta de vanilie
Mod de preparare:
- se porneste cuptorul :)
- se amesteca toate ingredientele mai putin ouale si sarea cu mixerul sau in vasul de amestec al robotului de bucatarie timp de vreo 2 minute, pana la omogenizare.
- ouale si sarea se amesteca separat si apoi se adauga in vasul cu aluat
- intreaga compozitie se mai amesteca vreme de 2 minute pana la omogenizare
In fiecare spatiu din tava se pune cate o hartie de copt. Fiecare forma se umple aproape complet cu aluat. Cupcake-surile vor creste deasupra formei si vor lua aspectul acela adorabil de… cupcake.
In aluat se poate adauga aproape orice: alune/nuci/cajou nesarat, fructe, stafide, ciocolata rasa, coaja de lamaie/portocala, biscuiti Oreo, batoane de ciocolata, crema de caramel, susan... absolut orice iti trece prin cap! Evident, mie imi plac cel mai mai mult combinatiile de ciocolata si alune.
Se lasa cam 15 minute la cuptor (dar criteriul nu e timpul ci aspectul cupcakes-urilor care trebuie sa fie usor rumenite).
Atentie! Nu deschideti cuptorul intre timp fiindca s-ar putea sa se prabuseasca aluatul.
Dupa ce se racesc, le puteti decora cum doriti. Eu prefer sa adaug o glazura de ciocolata. Dar puteti construi un mot din bezea. Varianta cea mai comuna este sa frecati unt cu diferite arome si sa le turnati peste cupcake cu spit-ul. Mie personal imi pare o combinatie cam grea, deci raman la varianta glazurii si o recomand tot pe aceasta.
Rezultatul poate arata asa:
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- City break european: Unde fugim în vara aceasta? TOP DESTINAȚII DE VACANȚĂ
- Galerie foto: Jurnal de călătorie - 7 zile în Cipru, una dintre cele mai frumoase și mai sigure destinații de călătorie din lume
- Show de pești exotici, concurs de grooming, prezentare de rase canine românești și internaționale și ședințe foto gratuite