Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim s-a oferit sa ne dezvaluie cateva dintre secretele retetelor sale fabuloase. Astazi te invatam sa prepari Piept de rata cu cartofi fondant.
220 g piept de rata
Sare si piper dupa gust
Pentru sosul Citrus
20 g ceapa alba
3 g cimbru
15 ml suc de lamiae
Sare si piper dupa gust
30 ml suc de portocale
70 g segmenti de portocale
5 g zahar
Pentru cartofi fondant
150 g cartofi
Sare si piper dupa gust
10 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu grasimea si apoi se macereaza cu sare si piper.
Se pune in tigaie cu partea grasa in jos. Se lasa la rumenit cca.3 minute pe fiecare parte.
Intre timp, intr-o alta tigaie, se pun toate ingredientele pentru sos, la redus, pana sosul devine gros (cremos).
Cartofii se trag la tigaie (a treia), cu ulei de masline sare si piper dupa gust cca.3minute.
Se asambleaza rata sosul si cartofi la fel cum este in poza.
O reteta de Krishna Bohat, bucatarul-sef al restaurnatului Maxim
Restaurant MAXIM
Str. General Berthelot, Nr 44
www.restaurantmaxim.ro
www.facebook.com/RestaurantMaxim