Setari Cookie-uri

Practic: Cum sa faci creme brulee

Creme brulee este un desert fin care poate fi servit dupa pranz ori la ceas de seara intr-o comapnie aleasa. Originea lui este inca necunoscuta deoarece, de-a lungul timpului francezii, englezii si spaniolii si-au tot disputat geneza acestuia.

Creme brulee este un desert fin care poate fi servit dupa pranz ori la ceas de seara intr-o companie aleasa. Originea lui este inca necunoscuta deoarece, de-a lungul timpului francezii, englezii si spaniolii si-au tot disputat geneza acestuia. Noi iti propunem sa incerci varianta frantuzeasca a desertului:

Iata de ce ai nevoie:


- 2 cesti de smantana;
-3 linguri de zahar;
-3 galbenusuri de ou;
- 1 betisor de vanilie;

Cum se prepara:


Taie betisorul de vanilie in doua pe lungime, scoate miezul si pune-l intr-un vas. Apoi adauga smantana si lasa amestecul la foc mic pana cand smantana se incalzeste. Intre timp amesteca intr-un vas separat galbenusurile de ou cu zaharul pana ce continutul se omogenizeaza perfect. Adauga treptat crema de smantana incalzita si amestec-o foarte bine cu galbenusurile pana cand zaharul se topeste complet.

Strecoara continutul printr-o sita fina si toarna compozitia finala in 4 castronase. Aseaza vasele intr-o tava pe care ai pus in prealabil un prosop umed. Inainte sa asezi ultimul vas, umple tava cu apa calda, astfel incat nivelul acesteia sa ajunga la jumatatea castronaselor. In acest fel crema se va coace mult mai repede.

Pune tava la cuptor si las-o 40-45 de minute. Cand este gata lasa formele sa se raceasca, apoi pune-le la frigider pentru 4 ore. Inainte de servire presara zahar peste bolurile cu crema. Cu ajutorul unui aparat de caramelizat arde zaharul, astfel incat sa obtii o crusta de caramel. Daca nu ai un astfel de aparat acasa, poti obtine acelasi efect si cu ajutorul unui cuptor cu grill. Bolurile se aseaza sub grill timp de 1-2 minute pana cand zaharul capata o culoare maronie.

Pentru mai multe detalii, urmareste clipul de mai jos:


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.