Setari Cookie-uri

Capricii culinare: desert afrodisiac pentru cina romantica

Tiramisu este un desert italienesc delicios. Aceasta prajitura contine foarte multe ingrediente afrodisiace revitalizante, asadar este alegerea perfecta pentru o cina romantica. Se prepara foarte usor, deoarece nu necesita coacere sau fierbere. Incearca reteta propusa de noi si surprinde-ti iubitul!

Tiramisu cu capsuni pentru doua persoane

Ingrediente:


-un pahar de capsuni, o ceasca crema de branza mascarpone, o ceasca de smantana, o ceasca de zahar, doua lingurite de lichior de cafea, un sfert de ceasca de espresso racit, o lingurita pudra de cacao, 18 piscoturi;

Cum se prepara:


1. Spala bine capsunile, rupe coditele, apoi taie-le in bucatele mici. Opreste doua capsuni mari pentru ornat. Fa o crema din doua cesti de capsuni si trei lingurite de zahar. Pune ingredientele intr-un blender si amesteca-le pana obtii o pasta.

2. Intr-un bol adauga branza mascarpone, o ceasca de zahar si lichiorul de cafea. Amesteca-le bine cu un mixer la viteza medie.

3. Aseaza 6 piscoturi pe un platou si insiropeaza-le cu cate o lingurita de espresso rece, apoi intinde pe fiecare cate un strat din cremele obtinute anterior. Repeta acelasi lucru si cu celelalte piscoturi urmand aceeasi ordine: espresso, crema de capsuni si crema de branza.

4. Pentru ornat prepara o alta crema din smantana si doua lingurite de zahar. Amesteca ingredientele cu mixerul la viteza medie timp de 2,3 minute, apoi intinde crema pe piscoturi. Presara cacao cu o strecuratoare si aseaza in mijloc cele doua capsuni mari.

Inainte de servire, prajitura se tine la frigider minim 3 ore. Optional, daca ti-au mai ramas capsuni poti sa mai prepari rapid un piure, pe care o sa-l servesti alaturi de desert.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.