Desert spectaculos: Cenci cu crema de mascarpone

Desert spectaculos: Cenci cu crema de mascarpone
Kudika
6 Iunie 2012

Un desert delicios pentru orice ocazie speciala!

Ingrediente:

Pentru cenci:
300 g faina
50 g zahar
40 g unt topit
2 oua
coaja rasa de portocala
putina sare
400 – 500 ml ulei

Pentru crema:

45 g zahar tos
2 galbenusuri
250 g mascarpone
120 ml smantana pentru frisca
2 linguri Marsala
o lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Se amesteca faina, zaharul, untul topit, cele doua oua, coaja rasa de portocala si sarea intr-un bol pana cand aluatul incepe sa se lege si se framanta ca sa se omogenizeze toate ingredientele. Apoi se ia bila de aluat, se aplatizeaza si se inveleste in folie de plastic, dupa care se lasa la congelator 30 de minute.
Intr-o cratita sau tigaie destul de incapatoare se pun 400-500 ml ulei pentru prajit (floarea soarelui/palmier) si se pune pe foc. Se scoate aluatul racit si odihnit si se intinde o foaie subtire de cca 3 mm grosime pe o suprafata pe care s-a presarat faina.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri