Martha Stewart este un fel de Sanda Marin a americanilor. Mancarurile ei au fost gatite cam in orice bucatatarie de peste ocean. Iata mai jos reteta pentru faimoasa ei prajitura cu prune. Este super simplu de preparat si ultra-gustoasa!
Foto interior si prima pagina: prajitura cu prune, Shutterstock
Ingrediente
Foto: prajitura cu prune, Shutterstock
- 3 cesti de faina
- 4 lingurite de praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1 + 1/2 ceasca zahar
- 1 ceasca lapte cat mai gras
- 1/2 ceasca ulei (de cocos)
- 2 oua mari
- 15 prune mari taiate in jumatati
- 1/2 lingurita scortisoara
- 4 lingurite unt nesarat
Mod de preparare
Foto: bol cu prune, Shutterstock
Amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Intr-un vas separat amesteca o ceasca de zahar cu laptele, uleiul de cocos si ouale. Adauga faina cu praf de copt si sare si amesteca pana la omogenizare.
Toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Tavaleste prin putina faina prunele si apoi aseaza-le peste compozitia de aluat.
Foto: prajitura cu prune, Shutterstock
Din loc in loc presara cate o bucatica de unt astfel incat sa fie impartit in mod egal peste compozitie.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Tazz aduce noi experiențe festivalierilor la UNTOLD 2023: un nou concept de scenă culinară și brățări de festival livrate acasa
- 3 motive inedite pentru care te vei îndrăgosti de Barcelona
- Tanzania: O destinație fascinantă în inima Africii plină de delicii culinare la orice pas!
Amesteca intr-o ceasca zaharul ramas cu scortisoara si presara peste prajitura.
Foto: prajitura cu prune, Shutterstock
Se da la cuptor 30-35 minute la 180 grade C. Se scoate cand prajitura este rumenita si poti scoate scobitoarea curata din aluat.
Foto: prajitura cu prune, Shutterstock
Pofta buna!