Am o multime de prietene care nu au gatit in viata lor decat cel mult oua ochiuri. Majoritatea au iubiti gurmanzi carora le face placere sa-si faca de lucru prin bucatarie mai tot timpul. In consecinta, ele se resemneaza si fac loc :).
Totusi, toate aceste prietene au in comun o reteta pe care o pregatesc frecvent: Tiramisu.
Foto interior si prima pagina: tiramisu, Shutterstock
Cred ca popularitatea acestei prajituri sta in faptul ca nu necesita coacere. In plus, este probabil cel mai usor dulce fiind una dintre cele mai putin calorice prajituri. Azi va invit sa pregatim impreuna, repede, repede, un tiramisu!
Ingrediente
- o cutie de mascarpone (500 g)
- o punga de piscoturi (250 g)
- 4 oua
- 4 linguri zahar brun
- un praf de sare
- cacao pentru pudrat (eu folosesc Nesquik)
- o cana de cafea pentru insiroparea piscoturilor
Mod de preparare
Albusurile se separa de galbenusuri. Acestea din urma se freaca cu zaharul, in vreme ce albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam mascarpone peste amestecul de galbenusuri cu zahar si omogenizam. Apoi adaugam albusurile si amestecam cu blandete cu ajutorul unei spartule pentru a evita strivirea spumei.
Foto: piscoturi pentru tiramisu, Shutterstock
Asamblare
Intr-o tava mai inalta se aseaza un strat de piscoturi inmuiate in cafea (vezi foto). Peste ele se rastoarna jumatate din crema. Deasupra se mai aseaza un strat de piscoturi inmuiate in cafea si peste acesta se rastoarna crema ramasa. Se pudreaza cu cacao si se da la frigider peste noapte.
Foto: piscoturi pentru tiramisu, Shutterstock
Foto: asamblare tiramisu, Shutterstock
Foto: asamblare tiramisu, Shutterstock
Foto: cacao peste tiramisu, Shutterstock