Setari Cookie-uri

5 retete FABULOASE de cupcakes pentru sarbatori

Am selectat 5 dintre blogurile foodie preferate si am ales cele mai interesante 5 retete pentru cea mai populara dintre prajiturile lumii: cupcake! Iata combinatii neobisnuite, dar fabulos de gustoase care iti pot servi drept inspiratie atunci cand pregatesti bunatatile pentru sarbatori.

2. Cupcakes cu mure de la Retetepascupas.ro

Foto: Cupcakes cu mure, Shutterstock

Ingrediente pentru blat (20 bucati):

  • 300 gr faina pentru prajituri
  • 300 gr mure (eu am gasit congelate la Auchan)
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare

Ingrediente pentru topping:

  • 200 gr crema de branza
  • 200 ml frisca lichida
  • 60 gr zahar tos
  • 1 lingura zahar vanilat

Ingrediente pentru siropul de mure:

  • 100 gr mure
  • 1 lingura zahar

Pentru decor:

  • siropul si 20-23 de mure

Mod de preparare

Vom incepe cu blatul pentru cupcakes pentru ca acestea trebuie sa fie complet racite inainte sa adaugam toppingul.

Ouale, laptele si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca nu am avut timp pentru asta untul il putem pune cateva minute la cuptorul cu microunde, la fel si laptele, iar ouale sub jet de apa calda.
Cu ajutorul mixerului, amestecam bine untul si zaharul.

Citește și:

Intr-un alt vas batem ouale si le amestecam cu laptele. Cernem si faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.

Treptat adaugam peste unt faina si compozitia lichida. Amestecam cu o spatula ( ca sa nu sara faina) si apoi cu mixerul pana se omogenizeaza.

Murele le pisam pana se lasa sucul din acestea, adaugam si esenta de vanilie si le adaugam peste masa de cupcakes.

Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza si toata compozitia prinde culoarea murelor.

Intre timp preincalzim cuptorul la 180grade si sus si jos si pregatim formele sau hartiutele de cupcakes. Eu le-am folosit pe amandoua. Nu puteam sa nu folosesc frumusete de forme de silicon de la IKEA. Le umplem 2/3 pentru a avea spatiu sa creasca si sa nu dea pe langa.

Se tin la copt in jur de 20 de minute. Dar totusi in ultimele minute trebuie supravegheate pentru ca fiecare cuptor este diferit si ar fi si pacat sa le ardem. Daca le tinem timpul perfect, nu vor deveni uscate si inecacioase.

Citește și:

In timpul coacerii ne ocupam de topping si de sirop.
Eu am pregatit frisca. S-a intarit din prima si nu a fost necesar vreun intaritor. Aparte am amestecat crema de branza si zaharul (tos si vanilat), peste care am adaugat treptat frisca si am amestecat usor cu o spatula. Se mentine la frigider pana la momentul ornarii.

Siropul se pregateste si el. Avem nevoie de el deasemenea rece. Pisam tot cu ajutorul unei furculite murele si le fierbem impreuna cu o lingura de zahar. Dupa 3-4 minute pe foc, strecuram si dam siropul deoparte la racit.

Cand avem toate componentele racite, ne apucam de ornat. Este o etapa distractiva! Am umplut cu crema o seringa pt ornat (si o punga este buna), i-am pus varful dorit si mi-am pus indemanarea si creativitatea la incercare... Ce ziceti? Apoi am stropit cu sirop si am adaugat in varf cate o mura frumusica...
Que aproveche amig@s!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.