Setari Cookie-uri

5 retete FABULOASE de cupcakes pentru sarbatori

Am selectat 5 dintre blogurile foodie preferate si am ales cele mai interesante 5 retete pentru cea mai populara dintre prajiturile lumii: cupcake! Iata combinatii neobisnuite, dar fabulos de gustoase care iti pot servi drept inspiratie atunci cand pregatesti bunatatile pentru sarbatori.

5. Briose cu mere si nuci de la casutalaurei.blogspot.ro

Foto: Briose cu mere si nuci, Shutterstock

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 150 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • 300 gr. pulpa de mar
  • 50 gr. nuci
  • 100 g. caramele moi
  • 2 lingurite praf de copt
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • la alegere: o lingura de pudra de scortisoara ori unul – doua cuisoare rase ori o lingurita de nucsoara pudra

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 200 grade C.
Intr-o craticioara, punem untul si-l topim pe o flacara domoala. Cand s-a lichefiat, il luam de pe foc, intr-o farfurie adanca spargem cele doua oua si le batem ca pentru omleta. Odata untul racit, turnam in fir subtire in oua in timp ce batem viguros cu furculita.

Am curatat merele de coaja si seminte si le-am taiat marunt. Obtinem cam 300 gr pulpa de mar de la trei mere mari. Nucile se aleg sa nu scape cumva vreo coaja si se maruntesc grosier cu cutitul, eu le-am si prajit nitel intr-o tava, cat sa capete o usoara aroma. Tot acum taiem si caramele in bucatele mai mici.

Citește și:

Amestecam faina cu ouale amestecate cu untul, adaugam laptele, smantana, parful de copt si bicarbonatul, mestecam bine sa omogenizam aluatul. Adaugam si merele, nucile si caramele, ce alt condement mai ne face cu ochiul, mestecam pentru uniformizare.

Pregatim tava de briose, asezand hartia de copt in fiecare forma a tavii, dupa care cu o lingura, am pus aluat in fiecare…adancitura, am pus suficient aluat cat sa umple pe trei sferturi fiecare forma.

...si am pus la copt in cuptor cam 25 de minute pana cand cresc frumos (de briose vorbesc, evident) si se rumenesc de mai mare dragul. Se verifica de-s gata cu testul scobitorii: infigem o scobitoare in briosa iar daca iese curata, e gata. Simplu, nu?

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.