Ingrediente

  • 1 catel de usturoi
  • 200 g rosii cherry
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • sare de mare
  • 30 g parmezan
  • o mana de frunze de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 2 x 120 g bucati de ton proaspat
  • piper proaspat
  • 150 g spaghete la punga
  • ½ ardei iute

Mod de preparare

Pregatirea tonului

Cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor, după rețeta lui Jamie Oliver

Jumatate din cantitatea de busuioc proaspat se piseaza in mojar cu un praf de sare si cateva linguri de ulei de masline. Se adauga jumatate din coaja si jumatate din sucul de la o lamaie. Sosul astfel obtinut se rastoarna peste bucatile de ton avand grija sa acoperiti pestele pe toate partile. Sosul ramas se pastreaza pentru final. Se lasa la marinat, in frigider, pentru 20 minute.

Dupa marinare, tonul se asezoneaza cu sare si se pune la gatit pe gratar sau intr-o tigaie antiaderenta. Pestele se gateste repede asa ca nu ar trebui sa il tineti mai mult de 30 de secunde pe fiecare parte, maxim 1 minut daca il preferati bine facut.

Pestele se lasa la „odihnit” cateva minute, apoi se rupe cu mana in bucati mari. Peste acestea, se rastoarna sosul de busuioc ramas.

Pregatirea pastelor

In timp ce tonul sta la marinat putem pregati pastele: acestea se pun la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa clocotita cu un strop de sare.

Usturoiul se curata si feliaza fin; rosiile cherry se taie in jumatati. Semintele de fenicul se piseaza intr-un mojar cu un varf de cutit de sare. Se pun intr-o ceasca si se lasa deoparte.

Dupa ce pastele au fiert, se scoate jumatate de cana din apa de gatit, apoi se scurg bine pastele.

Se incinge ulei de masline intr-o tigaie adanca sau o cratita medie. Se pune usturoiul la calit pana cand devine auriu. Se adauga apoi semintele de fenicul, jumatate dintr-un ardei iute si rosiile cherry. Se adauga putin piper si se lasa la gatit la foc mic timp de aproximativ 5 minute, pana cand rosiile devin moi si dulci.

Se adauga pastele si jumatatea de cana de apa in care au fiert, se condimenteaza cu sare si piper si, daca vreti, putin suc de lamaie. La sfarsit, se adauga cateva frunze de busuioc, se amesteca bine si se impart pe doua farfurii. Se presara parmezan si se pune cate o friptura de ton rupt in bucati pe fiecare farfurie. Se serveste cu o salata de rucola, cu masline, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.

Pofta buna!

O reteta via www.jamieoliver.com

Foto prima pagina: cina romantica, Shutterstock

Cum a slabit Jamie Oliver 12 kilograme fara dieta?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: