Pizza de post cu anginare si tofu

Pizza de post cu anginare si tofu
Kudika
8 Martie 2014

Chiar daca nu tinem postul ca la carte, putem profita de aceasta perioada pentru a manca mai usor, evitand pe cat posibil produsele de origine animala si concentrandu-ne pe fructe si legume proaspete. Reteta de mai jos sta drept dovada ca mancarea de post poate fi extrem de gustoasa!

Foto interior si prima pagina: pizza de post, Shutterstock

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • ½ pachetel de drojdie proaspata
  • 250 ml. de apa calda
  • 400 grame de faina
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare


Pentru topping

  • un borcan sos de rosii
  • legume dupa preferinte: anghinare, porumb, dovlecei, ciuperci, ceapa, rosii, masline, ardei gras, etc
  • 150 g tofu
  • ulei de masline
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se dizolva in apa calduta drojdia, zaharul si sarea. Se adauga uleiul si se amesteca bine.

Faina se amesteca bine cu sarea si se face o gropita in mijloc. Se adauga amestecul de mai sus si se framanta cam 5 minute. Se lasa la crescut la loc ferit de curent 30 minute.

Se ia aluatul, se intinde in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge toata suprafata aluatului cu sos de rosii amestecat cu ulei de masline si condimentat dupa gust cu sare, piper, busuioc uscat si, eventual, alte condimente in functie de preferinte.

Se aseaza frumos, deasupra, legumele taiate feliute si cubuletele de tofu.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste (30-40 minute).

Pofta buna!

Foto: pizza de post, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri