Setari Cookie-uri

Cocktail-uri concept inspirate din cultura cafelei

In cadrul ultimei probe a etapei de Barista, Barmaniada 2013, ingeniozitatea concurentilor a fost pusa la incercare prin crearea unor cocktail-uri speciale care sa puna in valoare calitatile cafelelor de origine.

1. Infinity

Daniel Tanase, castigatorul locului I si al premiului de 500 Euro, a creat un cocktail aromat, cu baza spirtoasa Olmeca Coffee. Pentru a potenta aromele cafelei, el a mai folosit 100 ml ceai negru de vanilie, boabe de ciocolata, migdale crude, un betisor de scortisoara si o steluta de anason. Toate acestea au fost completate prin adaugarea unei creme delicioase, preparata cu sirop de ciocolata, sirop de artar, condimente, zahar brun si 2 shoturi de espresso. Dani a servit cocktail-ul intr-un pahar elegant si l-a denumit Infinity, pentru ca fiecare ingredient contribuie la crearea unor explozii nelimitate de arome, atunci cand este degustat.

2. Cocktail cu aroma de vara

Castigatorul locului II, Cosmin Mihailov, a folosit un lichior din infuzie de cocos pentru a balansa aromele intense de Olmeca Coffee si notele fructate din Kenya, cafeaua aleasa de el. Pentru complexitate, a mai folosit gem de afine, care a oferit bauturii un gust usor acid, placut. Cosmin si-a dorit ca bautura lui sa aminteasca prin gust de serile prietenoase de vara, captand prin prospetime.

Citește și:

3. Cocktail cu after taste foarte catifelat

Cel de-al treilea cocktail castigator a fost un concept original al lui Victor Stoica, care a impresionat juriul, reusind sa urce pe locul III al podiumului. Inspiratia lui s-a regasit intr-un mix de condimente proaspete precum piper, cardamon sau ceai negru infuzat cu vanilie. Cocktail-ul a fost servit intr-un pahar racit foarte bine, punand in valoare caracterul puternic aromat al tequilei Olmeca Coffee si notele dulci de ciocolata ale cafelei din Panama, Berlina Estate.

Preparatul lui Victor a primit si aprecierea unui juriu special, creat din reprezentanti ai presei si bloggeri care au urmarit fiecare participant pentru a descoperi cea mai creativa reteta. Cocktail-ul sau i-a impresionat pe acestia printr-un after taste foarte catifelat si surprinzator de aromat.

Foto prima pagina: cocktail de cafea, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.