Setari Cookie-uri

Clatite cu spanac si ricotta

Este sezonul spanacului, verzitura dupa care, sincer, nu ma omor, ba dimpotriva! In trecut, il evitam cu desavarsire, dar de cand membrii familiei noastre s-au inmultit, aleg totusi sa il strecor in farfuriile noastre. In forma pe care o prezint mai jos, nu am primit inca nicio plangere, ba dimpotriva, a fost primit cu bucurie si cu multa pofta (poate si pentru ca ricotta si clatitele sunt doua bunatati extrem de indragite in casa noastra).

Foto interior si prima pagina: clatite cu spanac si ricotta, Shutterstock

Ingrediente

Pentru clatite

  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura unt topit
  • sare
  • piper

Pentru umplutura

  • 1 cutie ricotta
  • 200 g spanac fiert
  • 100 g parmezan/mozarella/branza rasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se prepara clatitele: se amesteca in robotul de bucatarie toate ingredientele pana la omogenizare si apoi se coc intr-o tigara unsa cu un strop de ulei de unt cateva clatite mai groase.

Ricotta se amesteca intr-un bol cu spanacul fiert si tocat si se condimenteaza dupa gust.

Se umple fiecare clatita cu amestecul de spanac si ricotta, se aseaza intr-o tava termorezistenta si se presara branza rasa pe deasupra. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana cand se rumenesc.

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.