Este sezonul spanacului, verzitura dupa care, sincer, nu ma omor, ba dimpotriva! In trecut, il evitam cu desavarsire, dar de cand membrii familiei noastre s-au inmultit, aleg totusi sa il strecor in farfuriile noastre. In forma pe care o prezint mai jos, nu am primit inca nicio plangere, ba dimpotriva, a fost primit cu bucurie si cu multa pofta (poate si pentru ca ricotta si clatitele sunt doua bunatati extrem de indragite in casa noastra).
Foto interior si prima pagina: clatite cu spanac si ricotta, Shutterstock
Ingrediente
Pentru clatite
- 4 oua
- 300 g faina
- 400 ml lapte
- 1 lingura unt topit
- sare
- piper
Pentru umplutura
- 1 cutie ricotta
- 200 g spanac fiert
- 100 g parmezan/mozarella/branza rasa
- sare
- piper
Mod de preparare
Se prepara clatitele: se amesteca in robotul de bucatarie toate ingredientele pana la omogenizare si apoi se coc intr-o tigara unsa cu un strop de ulei de unt cateva clatite mai groase.
Ricotta se amesteca intr-un bol cu spanacul fiert si tocat si se condimenteaza dupa gust.
Se umple fiecare clatita cu amestecul de spanac si ricotta, se aseaza intr-o tava termorezistenta si se presara branza rasa pe deasupra. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pana cand se rumenesc.
Pofta buna!