Un desert vegetarian incredibil de gustos.
Foto interior si prima pagina: prajitura cu vanilie, Shutterstock
Ingrediente
Blat:
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri de cacao
- 60 ml ulei
- 250 ml lapte de soia Inedit (simplu sau cu vanilie)
- max 200 g zahar
- 1 praf de sare
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingura extract de vanilie
Mod de preparare
Se bat cu telul laptele rece, uleiul, un pic de zeama de lamaie si zaharul.
Se adauga ingredientele uscate si se omogenizeaza bine.
Se pune aluatul in forma tapetata si se coace aproximativ 15 minute la 180 de grade.
Crema:
300 ml de lapte de soia Inedit cu vanilie
Laptele se pune la incalzit.
Se topesc in el 100 g zahar.
Se adauga 1 lingura cu varf de faina (de grau, alba, sau chiar faina de orez), 1 lingura de amidon alimentar. La sfarsit se adauga si aici o lingura de extract de vanilie.
Se fierbe la foc mic de tot pana se ingroasa. Se da de pe foc si se arunca inauntru 100 g unt sau unt de cocos. Se mai amesteca pana se incorporeaza bine untul. Se raceste inainte de a se intinde intre straturile de blat (care pot fi 2, 3 sau chiar 4, in functie de cat de mare e tava de copt si cat de inalt creste blatul).
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Festivalul bucătăriilor asiatice ASIAN FOOD FEST are loc în București, între 21 și 23 iulie
- Începe ASIA FEST- Ediția a X-a, între 22 și 24 septembrie, la Arena Națională din București
- Sweet Ela lansează o colecție delicioasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă