Prajitura cu lapte de soia si crema de vanilie cu lapte de soia

Prajitura cu lapte de soia si crema de vanilie cu lapte de soia
Kudika
14 Iunie 2014

Un desert vegetarian incredibil de gustos.

Foto interior si prima pagina: prajitura cu vanilie, Shutterstock

Ingrediente

Blat:

  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 60 ml ulei
  • 250 ml lapte de soia Inedit (simplu sau cu vanilie)
  • max 200 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare

Se bat cu telul laptele rece, uleiul, un pic de zeama de lamaie si zaharul.
Se adauga ingredientele uscate si se omogenizeaza bine.
Se pune aluatul in forma tapetata si se coace aproximativ 15 minute la 180 de grade.

Crema:

300 ml de lapte de soia Inedit cu vanilie
Laptele se pune la incalzit.
Se topesc in el 100 g zahar.
Se adauga 1 lingura cu varf de faina (de grau, alba, sau chiar faina de orez), 1 lingura de amidon alimentar. La sfarsit se adauga si aici o lingura de extract de vanilie.

Se fierbe la foc mic de tot pana se ingroasa. Se da de pe foc si se arunca inauntru 100 g unt sau unt de cocos. Se mai amesteca pana se incorporeaza bine untul. Se raceste inainte de a se intinde intre straturile de blat (care pot fi 2, 3 sau chiar 4, in functie de cat de mare e tava de copt si cat de inalt creste blatul).

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri