Setari Cookie-uri

Reteta copycat: Placinta cu rubarba de la Paul

De ceva vreme am dezvoltat o pasiune nestapanita pentru placinta cu rubarba de la Paul. Ori de cate ori drumul meu se intersecteaza cu patiseria, fac ce fac si sfarsesc prin a savura o felie din aceasta minunatie.

Este asadar lesne de inteles de ce, atunci cand am gasit in sfarsit rubarba de cumparat (in Cora, in urma cu o saptamana) am trecut la prajitureala urgent. Reteta de mai jos este o copie destul de fidela a placintei delicioase pe care o puteti cumpara de la Paul.

Foto: rubarba, Shutterstock

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj
  • 4 oua
  • 200 grame zahar brun (mai adaugati 50-100 g daca o preferati mai dulce)
  • 100 grame faina
  • 6 fire de rubarba (puteti pune cate doriti, eu am simtit ca aici ar fi echilibrul)
  • 50 grame unt topit
  • 200 ml lapte integral
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Aluatul dezghetat se aseaza intr-o tava (eu am ales una rotunda pentru a reproduce fidel felia de placinta de la Paul) si se inteapa din loc in loc cu furculita, apoi se da la frigider pana cand pregatim restul ingredientelor.

Rubarba se spala bine si se taie in feliute mici (vezi foto).

Citește și:

Foto: placinta cu rubarba, Shutterstock

Aluatul se prepara amestecand ingredientele ramase: oua, zahar, faina, lapte, esenta de vanilie, untul si praful de sare. Apoi se rastoarna in tava tapetata cu aluat. Deasupra se pun bucatile de rubarba pana cand este acoperita uniform toata suprafata.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C. Dupa 10 minute, se coboara temperatura la 180 grade C si se mai lasa cam 1 ora.

Se poate servi ca atare sau cu bezea (eu prefer prima varianta pentru a ma putea bucura din plin de gustul acrisor al placintei).

Foto interior si prima pagina: felie de placinta cu rubarba, Shutterstock

Pofta buna!

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.