Va povesteam ca am dezvoltat o mica obsesie pentru rubarba.
Asadar, dupa ce am preparat placinte cu rubarba pana cand s-au saturat toti membrii familiei si mi-au promis ca nu mai vor sa vada ceva vreme acest desert, am ramas cu o cantitate maricica de tije de rubarba. Ce sa fac cu ele? Dulceata, bineinteles. :)
Foto interior si prima pagina: dulceata de rubarba, Shutterstock
Citeste si RUBARBA si dulceata preferata a Printului Charles
Ingrediente:
- 500 g zahar brun
- 500 g rubarba
Mod de preparare
Rubarba se taie cubulete si se amesteca bine cu zaharul. Se lasa peste noapte la inmuiat.
A doua zi se pune amestecul de mai sus la fiert pana cand se incheaga. Daca o doriti mai lichida, puteti adauga o cana cu apa.
Cand dulceata este gata, se poate turna in borcane.
Foto: dulceata de rubarba, Shutterstock
Pofta buna!