Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru cumpararea produselor traditionale

Dinamica pietei produselor traditionale romanesti se intensifica de la an la an. Odata cu aceasta dinamica, oferta de produse asa-zis traditionale a crescut, iar clientul ramane vulnerabil, mai ales in cazul in care nu se informeaza cu privire la ce inseamna de fapt un produs traditional si nu stie nimic despre producator.

Un articol de Daniela Niculescu, director general CEFF (Certified E-Friendly Food)

Ce este un produs traditional?

Produsul traditional romanesc este realizat exclusiv din materii prime locale. Avand la baza o reteta si un procedeu de prelucrare traditionale, rezultatul este un produs autentic si usor de remarcat printre alte produse asemanatoare.

Intr-o astfel de piata, unde traditia si autenticitatea se pierd printre numeroasele produse care imita autenticul, iata 5 lucruri pe care le poti face pentru a cumpara produse 100% romanesti:

Foto interior si prima pagina: cumparaturi, Shutterstock

1. Logo-ul

Cea mai simpla metoda de a verifica daca un produs este unul traditional atestat, mai ales daca te afli deja in fata raftului, este sa cauti logo-ul national pe eticheta. Incepand cu luna decembrie 2013, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a impus marcarea produselor traditionale romanesti cu un logo care mentioneaza faptul ca produsul respectiv este atestat de MADR, in partea de sus avand insemnul de PRODUS TRADITIONAL, iar in partea de jos ROMANIA pe un fundal tricolor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.