Setari Cookie-uri

Reteta lunii: tort de ciocolata fara faina

Propunerea mea pentru astazi este un desert pe cat de gustos, pe atat de sanatos.

Reteta de tort de ciocolata fara faina nu difera cu mult, in ceea ce priveste ingredientele, de retetele clasice. Diferenta vine din modul in care sunt combinate si gatite acestea si, evident, prin lipsa unui ingredient ce parea indispensabil: faina. Va propun o reteta foarte usor de facut si totodata delicioasa.

tort de ciocolata
Foto: tort de ciocolata, Shutterstock

Ingrediente tort de ciocolata fara faina

  • 260 g ciocolata neagra
  • 260 g unt topit
  • 140 g ciocolata cu lapte/cafea
  • 160 ml apa
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 85 g pudra de cacao
  • 1 praf de sare

Mod de preparare tort de ciocolata fara faina

Se amesteca apa impreuna cu 100 grame zahar si se pun la fiert, intr-o oala. Cand incepe sa fiarba se da oala la o parte, adaugati ciocolata facuta bucatele si untul si amestecati pana se topeste complet si devine o crema.

Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu zaharul ramas si cu praful de sare pana cand isi dubleaza volumul. Se cerne pudra de cacao deasupra amestecului cu grija (nu turnati tot odata deoarece se vor obtine bucati), apoi se mixeaza totul la o viteza mai mica, pana cand pudra de cacao este incorporata in amestec.

Se adauga cateva linguri din ciocolata topita amestecand usor, apoi se toarna totul peste restul de oua batute si se amesteca bine. Imbracam o tava sau vas de yena cu hartie de copt, adaugam compozitia si lasam la copt, in cuptorul incins, timp de 35-40 de minute. Pentru a verifica daca este facut intepati cu o scobitoare, daca nu ramane nimic pe ea cand o scoateti din tort inseamna ca este gata.

Prajitura cu ciocolata fara faina poate fi servita cu fructe, inghetata sau cu frisca deasupra.


Pofta buna!

Foto prima pagina: tort de ciocolata, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.