Drobul este una dintre mancarurile traditionale romanesti, fara de care o masa de Paste nu ar fi completa. Pentru ca stim ca in fiecare an, de sarbatori, suntem tentati sa mancam cat mai multe bunatati si nu prea mai tinem cont de cat de sanatoase sunt sau nu, am pregatit pentru voi o reteta speciala: drob de curcan. Foto interior, main si prima pagina: drob, Shutterstock

Ingrediente drob de curcan
    500 g ficat de curcan 500 g pipote de curcan 3-4 oua intregi 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 1 legatura patrunjel Sare, piper
Mod de preparare drob de curcan

Nu aveti nevoie de prea mult timp pentru a gati aceasta reteta, iar rezultatul este unul delicios. Ficatul si pipotele de curcan se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare, in vase diferite. Dupa ce s-au fiert se lasa putin sa se raceasca apoi se mixeaza impreuna cu verdeturile tocate. Se adauga ouale, sarea si piperul si se framanta bine. Compozitia pentru drob se pune intr-o tava de cozonac, cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si se adauga in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora. Se scoate tava si se lasa cateva minute la racit, apoi se taie. Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: