Setari Cookie-uri

5 Metode sa-ti gasesti un job in Romania anului 2011 - Corelarea Emotiilor cu Actiunile Exterioare

Pentru aceia dintre noi care si-au pierdut slujba sau care se afla pentru prima oara in cautarea unui job, pe masura ce zilele trec si jobul mult-dorit nu apare, totul incepe sa devina din ce in ce mai negru

Toti ne dorim sa obtinem ceea ce vrem cat mai repede posibil, insa mai mult conteaza sa ajungi tu insuti la o anume armonie cu tine si cu aspiratiile tale decat sa obtii in viata ta lucrul pe care ti-l doresti intr-un anumit moment. Tine cont ca nu exista noroc si ghinion la modul absolut. Norocul, respectiv ghinionul ni-l facem noi insine. Oricat de neprielnic este mediul in care esti, tine numai si numai de tine directia catre care vei evolua in viata. Atat timp cat tu te consideri doar o victima neputincioasa, sansele sa te indrepti spre jobul dorit sau spre aspiratiile tale sunt aproape zero. Trebuie sa existe o corelare armonioasa intre actiunile tale exterioare ca trimiterea de aplicatii, interviuri etc. si gandurile tale, emotiile tale, atitudinea ta in general. Toate CV-urile trimise si eforturile tale ar putea fi zadarnice atat timp cat te consideri o victima si crezi ca altii sunt vinovati de situatia ta.

Sa nu ma intelegeti gresit - nu sustin ca ar fi vina voastra ca v-ati pierdut serviciul sau ca nu ati mai putut suporta atitudinea abuziva a unui sef sau ca nu reusiti sa va gasiti un job ca proaspeti absolventi. Nici vorba! NU! nu este vina voastra, insa este responsabilitatea voastra pentru ce se intampla cu vietile voastre, pentru cum gestionati perioadele de criza. Este responsabilitatea voastra sa treceti peste revolta, frustrarea, durerea, amaraciunea, depresia pe care vi le-au provocat pierderea sau negasirea jobului . Este sansa voastra sa folositi tot ce este bun in voi, sa va strangeti toata puterea si energia pe care le aveti, sa va eliberati de toate cutumele, sa intoarceti spatele trecutului si sa va concentrati spre viitor, spre reusita.

2. Sa fii selectiv cu tot ce auzi. Suntem zilnic bombardati cu stiri, informatii, zvonuri, sfaturi solicitate sau nu. De multe ori cei din jurul nostru, chiar cei dragi care ne iubesc si care sunt bine-intentionati de altfel, pot sa ne intoxice in mod constant cu ganduri negative. Nu-i lasa sa-ti transfere fricile si esecurile lor asupra ta: "Vai, mama, crezi ca poti face tu jobul asta? nimeni din familia noastra n-a izbutit"; "'da, e drept ca ai talent, dar n-ai nicio sansa in domeniul asta fara pile"; "'ia uite Cutarica ce job bun a gasit, oare tu de ce nu reusesti?"; "am auzit ca baiatul lui Cutare castiga foarte bine la jobul ala, de ce nu iti cauti si tu un job ca al lui?"... Cei apropiati sunt vulnerabilitatea noastra principala si pot cauza din pacate regrese nenumarate, prin interventiile lor "binevoitoare"! Nu este de niciun folos sa-i invinuiesti, nici nu trebuie sa-i acuzi pentru asta. Ei cu sinceritate cred ca spre binele tau ti se impotrivesc. Daca simti ca nu e cum sustin ei, cand crezi cu tarie asta, nu e nevoie sa te certi. Ajunge doar sa nu ii lasi sa iti puna piedici. Filtreaza tot ce te afecteaza. Pe cat posibil incearca sa nu te uiti sau sa nu asculti la stiri pentru ca majoritatea sunt negative, alarmiste si multe sunt neadevarate, iar efectul este deprimant. Citeste si asculta doar lucrurile care te motiveaza, care te mobilizeaza spre scopul tau. Nu te lasa tulburat si otravit de tot marasmul ce se vehiculeaza in jurul tau. Alege-ti cu grija anturajul, prietenii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.