Setari Cookie-uri

5 Metode sa-ti gasesti un job in Romania anului 2011 - Corelarea Emotiilor cu Actiunile Exterioare

Pentru aceia dintre noi care si-au pierdut slujba sau care se afla pentru prima oara in cautarea unui job, pe masura ce zilele trec si jobul mult-dorit nu apare, totul incepe sa devina din ce in ce mai negru

3. Sa fii recunoscator. Oricat ti s-ar parea de greu si de fara sens, sa incepi a fi multumit de situatia ta actuala, care practic este punctul tau de plecare, te ajuta sa evoluezi catre o situatie cu adevarat multumitoare pentru tine. Cu cat vei fi mai nemultumit si vei bombani cu privire la ce nu ai, la ce nu iti place, cu atat nu vei avea ce iti doresti, ci tocmai vei rezona din plin cu ce nu iti convine. Prin experienta si din observatii am remarcat ca multor oameni le este greu sa fie recunoscatori pentru ceea ce au, concentrandu-se in mod special pe ceea ce NU au, iar asta ii tine pe loc. Pentru avansare dimpotriva, e benefic sa fii recunoscator in primul rand pentru lucrurile care le ai deja, incepand cu patul in care dormi, acoperisul de deasupra capului tau, painea ce-o mananci... pana la prietenii si persoanele dragi care sunt alaturi de tine. Noteaza-ti toate motivele de multumire si vei vedea cat de multe se strang! Sunt mult mai multe decat ai crezut, cu siguranta! Fa-ti din ele o trambulina! Chiar simplul fapt al numararii binecuvantarilor pe care le ai iti poate aduce un aer proaspat de optimism si incredere.

4. Sa iti sporesti increderea in tine. Lipsa increderii in sine este o problema de care se pare ca sufera mare parte din populatia globului, cel putin daca este sa ne luam dupa statistici si cantitatea de publicistica dedicate acestei teme. Cu cat suntem de mai mult timp fara job, cu atat increderea in sine scade corespunzator. Ne vedem din ce in ce mai necompetitivi, mai fara valoare, mai fara sanse de a gasi vreodata un job corespunzator viselor si aspiratiilor noastre. Ii percepem pe altii deasupra noastra, ni se pare ca altii avanseaza si ca le merge bine, in timp ce noi suntem undeva la nivelul podelei, mici si neinsemnati. Nu va lasati prada, va rog, aceastui vartej! Ori de cate ori va viziteaza acest gen de nelinisti, incercati sa le combateti amintindu-va care sunt abilitatile voastre, talentele voastre, momentele voastre de succes, cum ati reusit cand altii au esuat. Fiti constienti ca sunteti mai buni decat credeti voi in momentele grele. Repet: sunteti mai buni decat va imaginati.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.