Setari Cookie-uri

10+1 Lucruri pe care SA NU le spui niciodata la interviu

Niciun angajator nu vrea sa auda ca tu te gandesti ca in cativa ani sa-ti deschizi afacerea ta, ca vii la el doar ca sa ai de unde pleca peste numai cateva luni sau ani, ca intentiile si interesele tale sunt in alta parte decat la jobul ce el ti-l ofera.

Nu spune ca tu esti solutia problemelor companiei! Contrar recomandarilor colegilor de peste ocean care isi sfatuiesc candidatii sa spuna potentialilor angajatori ca fara ei compania va avea pierderi sau ca ei sunt “Solutia” la problemele companiei, eu consider ca este mai potrivita prezentarea cu o atitudine mai echilibrata, mai moderata. Desigur, trebuie sa iti manifesti entuziasmul si pasiunea pentru acel job si domeniu, insa fara a exagera cu declaratii din domeniul SF al super-eroilor.

8. SA NU te plangi de situatia ta de acasa!
Chiar daca situatia ta financiara nu este deloc una buna, chiar daca iti cauti job de mult timp, nu incerca sa impresionezi angajatorul cu situatia ta grea. Prezinta-ti mai degraba latura ta de persoana puternica, o persoana care se descurca inclusiv in situatii si in perioade grele.

9. SA NU spui ca urasti o anumita sarcina prezenta in descrierea jobului!
Poate pare fara sens acest sfat, poate parea unora de la sine inteles ca nu avantajeaza dezvaluirea unui asemenea aspect. Exista totusi aplicanti care declara cu candoare la interviu angajatorului ca ii oboseste o anumita sarcina sau ca urasc o anume responsabilitate, ceva ce intrinsec apare in tesatura slujbei pentru care s-au prezentat. Prin asa ceva evident se descalifica singuri.

10. SA NU intri in controverse!
La interviu trebuie sa dai tot ce este mai bun din tine in sens pozitiv. Interviul nu este locul unde sa discuti in contradictoriu si unde sa faci demonstratia opiniilor tale adverse.

11. SA NU spui lucruri fara acoperire!
Nu spune lucruri neadevarate, nu exagera cu privire la realizarile tale, nu minti cu privire la motivele plecarii de la locurile de munca precedente, nu brava... Lumea e mica si adevarul se poate afla foarte usor.

Intra in interviu ocolind aceste capcane, ca sa iesi ca persoana aleasa pentru job!


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.