Setari Cookie-uri

10+2 metode de a ramane motivat in timpul cautarii unui job

Iata cateva metode pentru a ramane motivat:

Respingerea este pentru orice om foarte greu de acceptat, insa este crucial sa nu iei personal refuzurile primite.

Statisticile spun ca, in medie, o persoana in cautarea unui loc de munca primeste cca 50-60 de NU-uri, inainte de a primi un DA. Inainte insa de a auzi mult-asteptat-ul DA, trebuie sa recunoastem ca intreg procesul de cautare al unui job este de fapt un lung sir de refuzuri. Este o realitate pe care trebuie sa o acceptam asa cum este si sa nu o luam personal.

7. Sa iti setezi asteptari realiste!

Cum spuneam mai sus, trebuie sa fii pregatit sa primesti o multime de refuzuri, pana vei primi un raspuns pozitiv. Nu te astepta sa iti gasesti un job grozav intr-o luna-doua! In conjunctura economica actuala, poate dura si 6 luni sau chiar mai mult.

8. Sa NU iti bazezi cautarile exclusiv pe site-urile de joburi!

Aceasta este o greseala pe care o fac mare parte dintre cautatorii de job-uri! Aplica la zeci si sute de joburi pe toate site-urile posibile si apoi cand vad ca majoritatea nici macar nu le citesc CV-ul, intra in depresie si trag concluzii pripite, cum ar fi: "sunt prea tanar/a", "sunt prea batran/a", "nu sunt bun/a de nimic", "in domeniul meu nu sunt joburi", "toate joburile se dau numai pe pile" etc.

Da, asa este! Se dau destule joburi pe pile, desigur! Si ce-i cu asta?? Chiar si 80% din joburi daca se dau pe baza de pile, tot mai ramin 20% care se dau 'la liber'. Si unul din acestea poate fi al TAU!

9. Sa dedici min. 3-4 ore pe zi cautarii !

Nu uita ca este un job in sine cautarea unui job. Nu putini specialisti recomanda sa petreci 8 ore pline pentru acest lucru. Cauta prin toate metodele posibile, nu doar pe site-urile specializate!

10. Sa NU asculti parerile si comentariile 'binevoitoare' ale celor din jur!

Chiar daca sunt ei bine-intentionati, iti pot face mult rau comentand situatia ta, accentuand partea negativa a lipsei unui job. Sunt demoralizatoare reactiile de genul: "vai, mama, nu vezi ca toate serviciile bune se dau pe pile?" , "ai auzit ce job bun a gasit cutarica? tu de ce nu reusesti sa-ti gasesti ceva?", "tu cand iti gasesti odata servici?", "ce-o fi cu tine, ca nimeni nu te cheama la niciun interviu?".
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.