Setari Cookie-uri

Cum sa faci un networking eficient

In astfel de circumstante, iata cateva principii de baza pentru a face un networking eficient, care sa se materializeze cu cel putin o crestere a vizibilitatii tale in domeniu sau, de ce nu? chiar cu ceea ce poate vizezi, cu un job de interes:

3. Nu incerca sa dai impresia ca ai toate raspunsurile!

Din dorinta de a arata cat mai mult din experienta si cunostintele acumulate, poate aparea tendinta de a te prezenta ca mai mult sau mai mare decat esti cu adevarat. Am intalnit destul de multe situatii penibile, in care profesionisti de altfel buni au pierdut sanse interesante prin incercarea de-a parea ce nu erau. Incercand sa epateze o cunoastere excelenta in mai multe domenii de activitate, unele in care de fapt cunostintele le erau doar tangentiale si superficiale, s-au descalificat singuri in fata potentialilor angajatori.

4. Multumeste!

Se intampla mult prea adesea, din pacate, ca lumea sa 'uite' sa rosteasca acest cuvant simplu, care exprima de fapt atit de multe si poate cantari atat de greu. Nu uita deci ca la sfarsitul conversatiei sa iti exprimi recunostinta pentru timpul care ti s-a acordat.

5. Intareste legatura imediat dupa primul contact!

La astfel de evenimente de networking, toata lumea vorbeste cu toata lumea, iar la ora plecarii fiecare a discutat cu cel putin 5-10 persoane. Daca nu vei lua in urmatoarea zi legatura cu persoanele de interes intalnite acolo, sunt destule sanse ca ele sa uite de tine. Asadar scrie un email sau da un telefon, ajuta-le prin ceva sa isi aminteasca de tine. Nu iti va folosi la nimic relatia nou-creata daca nu te ocupi sa o consolidezi si sa o intretii.

Prin activitatea de networking-ul nu se poate obtine totdeauna un folos imediat, insa se pot dobandi beneficii majore, dar pe termen lung. Invata sa iti construiesti relatiile, se le cresti si sa le mentii. Imbunatateste-ti abilitatile de comunicare in societate si vei vedea cum noi oportunitati iti vor aparea in cale, iar la contactele tale anterioare se vor adauga noi relatii favorabile si aducatoare de progres pentru tine. Succes!

Citește și:

Featured foto by NicoElNino via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.