Setari Cookie-uri

Femeile care au schimbat lumea ne-au spus adio

Pe 26 februarie 2008 trupa Spice Girls a sustinut ultimul concert in Toronto. Au trecut aproape doisprezece ani de cand Geri Halliwell, Emma Bunton, Melanie Brown, Victoria Beckham si Melanie Crisholm au luat scena cu asalt si au facut senzatie, devenind cel mai popular grup de fete din istoria muzicii.

Pe 26 februarie 2008 trupa Spice Girls a sustinut ultimul concert in Toronto. Au trecut aproape doisprezece ani de cand Geri Halliwell, Emma Bunton, Melanie Brown, Victoria Beckham si Melanie Crisholm au luat scena cu asalt si au facut senzatie, devenind cel mai popular grup de fete din istoria muzicii. Ele au declarat ca aceasta va fi cu siguranta ultima ocazie cu care vor mai canta impreuna in formula care le-a facut celebre.

Pe pagina web a formatiei, fetele le spun adio fanilor : “ Timpul nostru s-a scurs... am ajuns la capatul drumului... plangem si de tristete, dar si de bucurie. Priviti cat de departe am ajuns!”

Lozul castigator

Formatia Spice Girls s-a format la inceputul anilor ’90, in urma unui anunt la care au raspuns sute de fete, insa au ramas numai cinci. Din formula selectata initial nu au facut parte Emma si Melanie C, insa la scurt timp ele le-au inlocuit pe fetele care fusesera alese anterior. Formatia a fost constituita ca un raspuns la acele boy-bands, trupe formate numai din baieti, care dominau scena si se inmulteau surprinzator dupa ce formatii ca New Kids on the Block, East 17 si Take That deschisesera larg portile succesului.



Succes la prima strigare

Melodia de debut, “Wannabe”, a fost lansata pe 8 iulie 1996 in Marea Britanie. A atins rapid prima pozitie in clasamentele din 31 de tari, devenind cel mai bine vandut single de debut al unei formatii feminine, din intreaga istorie muzicala. Au reusit chiar sa intre in clasamentul american Hot 100 Chart direct pe pozitia 11, ceea ce reprezinta o adevarata performanta fiind cunoscuta lipsa de deschidere a pietei muzicale americane. La vremea respectiva, aceasta a fost cea mai inalta pozitie de debut a unei melodii straine in topurile americane, depasind melodia celor de la Beatles “I wanna hold your hand.” Dupa cateva saptamani, ‘Wannabe” a atins prima pozitie in clasamentul american.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.