Setari Cookie-uri

Femeile care au schimbat lumea ne-au spus adio

Pe 26 februarie 2008 trupa Spice Girls a sustinut ultimul concert in Toronto. Au trecut aproape doisprezece ani de cand Geri Halliwell, Emma Bunton, Melanie Brown, Victoria Beckham si Melanie Crisholm au luat scena cu asalt si au facut senzatie, devenind cel mai popular grup de fete din istoria muzicii.

In noiembrie 1997 a fost lansat cel de-al doilea album, “Spiceworld”, devenind instant un bestseller. Acesta a stabilit un nou record in materie de vanzari, intrucat in primele doua saptamani se vandusera peste 7 milioane de copii si s-a bucurat de recenzii favorabile.

Dar fetele si-au atras si critici, in special din cauza expunerii exagerate in presa, sau pentru contractele de sponsorizare mult prea numeroase, acumuland un total de peste 20 de sponsori, incepand sa scada in topurile muzicale. Totusi si cel de-al doilea album a devenit albumul cu cele mai mari vanzari din anii 1997-1998, lansand hituri precum: “Spice Up Your Life”, “Too Much”, “Stop” si “Viva Forever.”



In iunie 1997 a fost lansat si filmul “Spiceworld: The Movie”, o comedie usoara ce intentiona sa surprinda spiritul Spice Girls. Filmul a fost un succes total, realizand incasari de peste 100 de milioane de dolari. Insa criticii au desfiintat filmul care a fost nominalizat in 1999 la sapte categorii ale premiilor “Zmeura de Aur” si a iesit castigator la categoria “Cea mai proasta interpretare feminina.”

Declinul

In noiembrie 1997 fetele l-au concediat pe Simon Fuller, cel care impresariase cu atat de mult succes trupa. Foarte multi comentatori au considerat ca acesta fusese de fapt “creierul” din spatele fenomenului Spice Girls si ca momentul despartirii de el a marcat declinul formatiei. Se pare ca cele care au insistat in mod deosebit in aceasta directie au fost Geri si Mel B, care erau foarte deranjate de controlul mult prea rigid pe care acesta il exercita si de restrictiile impuse. Fetele si-au impartit responsabilitatile intre ele.

Insa lovitura cea mai grea a venit pe 31 mai 1998, cand Geri a anuntat ca paraseste trupa. Ea a invocat diferentele dintre ea si celelate componente ale trupei, carora le-a urat mult succes in continuare.

Dar trupa Spice Girls fara Geri parca nu mai era aceeasi, mai ales ca aceasta fusese considerata cea mai populara componenta. Stirea plecarii ei a socat fanii si a devenit una dintre cele mai importante stiri ale categoriei entertainment din acel an. Acesta a fost si motivul pentru care multe dintre planurile trupei nu s-au mai materializat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.