Setari Cookie-uri

Femeile care au schimbat lumea ne-au spus adio

Pe 26 februarie 2008 trupa Spice Girls a sustinut ultimul concert in Toronto. Au trecut aproape doisprezece ani de cand Geri Halliwell, Emma Bunton, Melanie Brown, Victoria Beckham si Melanie Crisholm au luat scena cu asalt si au facut senzatie, devenind cel mai popular grup de fete din istoria muzicii.

Totusi trupa a continuat in formula de patru si pentru Craciunul anului 1998 au lansat piesa “Goodbye’. Cantecul a fost perceput de catre public ca fiind un tribut adus lui Geri si a avut un real succes, devenind al treilea hit de Craciun al fetelor, ceea ce le-a permis sa egaleze recordul celor de la Beatles.

La premiile Brit Awards din anul 2000 fetele au primit un premiu de excelenta pentru intreaga cariera. Cu toate ca si Geri a fost prezenta la eveniment, ea nu s-a alaturat fostelor ei colege pe scena.

In noiembrie 2000 a fost lansat albumul “Forever” care insa a fost departe de a mai atinge succesul celorlalte doua albume. In februarie 2001 cele patru membre ramase au anuntat ca vor lua o pauza pentru a se concentra pe carierele solo.

Spice-mania revine

Dupa o pauza de zece ani, perioada in care fiecare s-a concentrat pe cariera solo (cunoscand mai mult sau mai putin succesul) sau pe viata personala (cu exceptia lui Mel C toate fiind acum mamici), cele cinci fete de la Spice Girls au decis sa se reuneasca pentru un turneu mondial numit simplu “The Return of The Spice Girls. Si-au anuntat in mod oficial intentia intr-o conferinta de presa din data de 28 iunie 2007.

La 5 noiembrie 2007 a fost lansat single-ul care marca revenirea lor pe scena muzicala, intitulat “Headlines (Friendship Never Ends)”, care a fost ales cantecul oficial pentru actiunea caritabila organizata anual de BBC, “Children in Need”. Desi cantecul a atins abia pozitia 11 in clasamentul britanic UK Singles Chart, cea mai slaba pozitie din istoria grupului, albumul “Greatest Hits” a avut mai mult succes. A fost primul lor album care a atins prima pozitie in clasamentul oficial din Australia, unde a primit si discul de platina. In alte tari precum SUA sau Canada albumul a fost recompensat cu discul de aur.

Turneul a inceput in forta pe 2 decembrie 2007, primul concert avand loc in Vancouver, Canada, in fata a 20.000 de fani extaziati. Biletele puse in vanzare pentru primul concert care fusese programat pentru Londra s-au vandut in mai putin de 38 de secunde. Din acest motiv s-au mai stabilit inca saisprezece concerte pentru Londra si toate biletele s-au vandut.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.