Foto: Asa arata cel mai scump costum vandut vreodata in Romania

Foto: Asa arata cel mai scump costum vandut vreodata in Romania
Kudika
11 Ianuarie 2012

Foto: Asa arata cel mai scump costum vandut vreodata in Romania

Cand vine vorba despre moda si aspect fizic, impatimitii de fashion nu tin cont de bani.

Costumul a fost creat la comanda, in Franta, de Ego Men`s Fashion Concept pentru unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania si costa 25.000 de euro. Vestimentatia a fost adusa in tara in conditii de maxima securitate.

Tesatura din care este realizat costumul se numeste Vanquish 2, a fost lansata de celebra casa Dormeuil si este evaluata ca fiind cea mai scumpa din lume. Cele trei fibre componente care fac din Vanquish 2 o tesatura aproape imperceptibila si extrem de valoroasa se numesc Vicuna, Pashmina si Qiviuk. Vicuna ia nastere din blana lamelor ce traiesc in Anzi, Pashmina din cea a caprelor ce supravietiesc pe piscurile Indiei, la altitudini de 4800 de metri, si temperaturi de -40 grade, pe cand Qiviuk provine din blana bizonului de Alaska.

Datorita raritatii fibrelor si a preocuparii pentru mentinerea acestor animale intr-un habitat cat mai protejat, ele nefiind vanate pentru blana lor, doar 300 de costume pot fi confectionate intr-un an, in intreaga
lume, din aceasta lana pretioasa.

Pe langa aceste fibre extrem de rare, valoarea costumului este data de firele de aur si platina care intra in compozitia materialului.

Au fost necesare mai mult de 80 de ore si 5.000 de cusaturi pentru a realiza exclusivista vestimentatie.

Vizionare placuta

costum

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri