Setari Cookie-uri

Video emotionant: Povestea care salveaza vieti. Cum iti vei schimba viata in doar 3 minute?

Vezi aici cel mai impresionant act de curaj facut de o adolescenta.

Navigam zilele trecute pe Youtube si dintr-un filmulet in altul am ajuns la unul extrem de ciudat. Clipul se numea My Suicide Story. Mi s-a parut interesant, avand in vedere ca imaginea care imi aparea o data cu clipul infatisa o fata frumoasa, aranjata si, cel mai important… adolescenta. Asa ca am dat PLAY.

Am urmarit cu sufletul la gura fiecare moment, citind emotionata fiecare biletel aratat de tanara. Fata vorbeste despre povestea vietii ei, despre integrare in cercuri de prieteni, despre adolescenta, despre durere si suferinta:

Buna tututor. Numele meu este Hannah. Am 17 ani. Am fost diagnosticata cu depresie. Recent, am vrut ca totul sa se termine. Am vrut sa renunt. Eram obosita de toti, de remarcile lor, de ranile sufletului meu, de rusinea mea, de batjocura lor. Deci, asa cum vedeti, am incercat sa ma sinucid. Dar am invatat ca nu asta era raspunsul de care aveam nevoie. Dupa multe spitalizari si schimbari de medicamente, am inceput sa simt ca sunt in viata. Am simtit ca traiesc din nou. Credeti-ma, nu sunteti singuri in aceasta problema.”, scrie in descrierea clipului.

Citește și:

Si acum povestea….

Buna. Ce mai faceti? Eu sunt Hannah si am o poveste pentru voi. Este despre mine. Am fost o tanara care dorea sa se integreze. Insa eram prea ciudata. Si oamenii nu voiau sa fie prieteni cu mine pentru ca… eram abuzata. Nu vrei sa duci acasa la tine un prieten care are vanatai pe intreg corpul. Niciodata nu am avut o BFF (cea mai buna prietena)… sau pe cineva la care sa fug cand ma simt singura… Asa ca am tinut tot in mine… si eram singura.


De curand am fost diagnosticata cu depresie. Si lucrurile au inceput sa fie si mai urate pentru mine. Nu am mai vorbit deloc cu familia mea. Ma simteam… URATA, lipsita de valoare, dezgustatoare, neajutorata si… uitata. Asa ca dupa cateva saptamani am incercat sa ma sinucid. Am fost dusa la spital. Si am petrecut 11 zile intr-un salon de psihiatrie. Si… in final…. Am putut sa vorbesc liber despre trecutul meu. Imediat ce mi-am spus tot ce aveam pe suflet m-am simtit mai bine. Mi-am facut prieteni…Si mi-am dat seama ca NU sunt singura. Daca va ganditi sa va puneti capat vietii, mai ganditi-va inca o data… si inca o data. In situatia ta mai sunt si alte persoane. Si ele se simt la fel. Nu vreau ca nimeni sa moara. Sinuciderea nu este o gluma…

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.