Setari Cookie-uri

Cazul Huidu: Intorsatura surprinzatoare a procesului

Decizia luata de Curte este definitiva.

Pedeapsa in cazul fostului realizator TV Serban Huidu, trimis in judecata pentru ucidere din culpa in urma accidentului soldat cu trei morti, din octombrie 2011, a fost majorata de la doi ani de inchisoare cu suspendare la patru ani, tot cu suspendare, a decis, joi, Curtea de Apel Brasov, informeaza Mediafax.

Decizia Curtii de Apel Brasov este definitiva.

Conform aceleiasi decizii, pe o perioada de incercare de sase ani Huidu are interdictia de a se urca la volan, iar in cazul in care isi schimba domiciliul, locul de munca sau se deplaseaza din localitate trebuie sa ii anunte pe anchetatori.

De asemenea, instanta a decis ca lui Serban Huidu sa ii fie recoltate probe biologice astfel incat profilul sau genetic sa fie introdus in Sistemul National de Date Genetice Judiciare (SNDGJ), modalitate specifica infractiunilor grave.

Citește și:

Initial, Judecatoria Brasov, care il condamnase pe Huidu la doi ani de inchisoare cu suspendare, a respins prelevarea de probe biologice de la fostul realizator TV.

Serban Huidu nu a fost prezent in sala de judecata in momentul pronuntarii sentintei.

Rudele victimelor accidentului considera ca aceasta pedeapsa este nedreapta.

Sotia unei dintre victimele accidentului, Elena Balog, a spus ca sentinta cu suspendare primita de Huidu este "revoltatoare" si "prea blanda": "Consider si aceasta sentinta revoltatoare, pentru ca e prea blanda pentru faptele lui. E vinovat! A omorat trei oameni. Pentru astfel de fapte legea prevede inchisoarea. Tot legislatia spune ca nimeni nu e mai presus de lege. Am inteles ca sentinta este definitiva si nu mai avem alta cale de atac. In aceste conditii, probabil ca ma voi adresa CEDO".

Citește și:

Bucur Borcoman, avocatul familiei Balog, a spus, la randul sau, ca se astepta la asemenea sentinta si ca de multe ori pedepsele cu suspendare sunt mai periculoase decat cele cu executare.

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.