Setari Cookie-uri

De citit: DISCURSUL care ne invata sa fim oameni

Cateodata trebuie sa ne reamintim ca suntem oameni, nu animale.

Zilele trecute am dat peste cel mai tare discurs inspirational din lume. Este vorba de discursul lui Charlie Chaplin din filmul Dictatorul.

Regretatul actor joaca un rol special: este dublura dictatorului Adenoid Hynkel. Un frizer slab, evreu, care traieste de pe o zi pe alta… viata lui se schimba in momentul in care este confundat cu barbarul Hynkel si este luat pentru a vorbi in public… un discurs care a facut istorie.

Imi pare rau, dar nu vreau sa fiu imparat, nu e treaba mea. Nu vreau sa conduc sau sa cuceresc, as vrea, dimpotriva, sa-i ajut pe toti daca s-ar putea – evreu, arian, negru sau caucazian. Cu totii vrem sa ne ajutam unii pe altii, asa e natura umana. Vrem sa traim din fericirea celorlalti, nu din suferinta lor. Nu vrem sa ne uram si sa ne dispretuim.

Foto interior si prima pagina palarie Shutterstock

Citește și:

E loc pentru toti in lumea asta, iar pamantul e bogat si darnic. Ne-am ratacit pe drumul unei vieti care poate fi libera si frumoasa. Lacomia ne-a otravit sufletele, a inchis lumea cu o baricada de ura si ne-a impins in saracie si varsare de sange. Alergam din ce in ce mai repede, dar ne-am inchis in noi insine.

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.