Setari Cookie-uri

Bei mai mult de o ceasca de cafea pe zi? Afla ce ti se poate intampla!

Cat de buna este cafeaua pentru sanatatea ta?

Prea multa cafea – mai putine zile de trait… cam aceasta ar fi concluzia pe care au tras-o medicii in urma studiilor realizate.

Potrivit cercetatorilor, consumul exagerat de cafea poate avea efecte negative asupra organismului nostru, ducand la o moarte timpurie: consumul a patru cesti (sau mai multe) pe zi pot scurta durata vietii.

Citeste si: Avertisment: Biscuitii OREO, extrem de PERICULOSI pentru sanatate!

Cel mai recent studiu a fost realizat la Clinica Mayo si publicat pe 15 august. Acesta releva faptul ca consumul a peste 28 de cesti de cafea pe saptamana dauneaza grav sanatatii. Se pare ca cei care consuma mai mult de patru cesti de cafea pe zi sunt de doua ori mai predispusi sa moara decat cei care nu consuma cafea, informeaza alternet.

Pe baza datelor colectate de la Aerobic Center Longitudinal Study, studiul a analizat stilul de viata si obiceiurile a peste 45.000 de oameni consumatori de cafea, cu varste cuprinse intre 20 si 87 de ani, pe o perioada de 17 ani.

Citește și:

Cercetatorii au constat faptul ca barbatii cu varsta de 55 de ani sau mai tineri, care au consumat mai mult de 28 de cesti de cafea pe saptamana sunt cu 56% mai predispusi la moarte din orice cauza decat cei care nu consuma cafea, iar femeile tinere au risc dublu de mortalitate.

Foto interior si prima pagina: cafea Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.