Setari Cookie-uri

Vedete eco!

Intr-un act de bravura si dibacie diplomatica, Bill Clinton si-a indeplinit misiunea in Coreea de Nord, obtinand gratierea jurnalistelor Euna Lee si Laura Ling din mainile tiranului Kim Jong-il suna ca un basm? Cand in joc e o miza de magnitudinea asta, iar fortele Binelui si Raului sunt atat de bine delimitate in mintea noastra, nici nu e de mirare ca Bill capata toate plecaciunile destinate pe vremuri cavalerilor invingatori in lupta. Eroismul din partea unei persoane care dispune de puterea necesara pentru a misca muntii din loc tradeaza un oarecare sindrom mesianic iar fostul presedinte american nu e singurul care isi exercita puterea pentru a infaptui eroisme. Si vedetele, a caror putere se masoara in dolari, au fel si fel de proiecte si caritati si initiative umanitare.

Sa mai spuna cineva ca filmele sunt doar bune pentru o seara-n oras! Jake Gyllenhaal a fost trezit la realitatea starii planetei abia in urma interpretarii rolului principal din thrillerul eco “The Day After Tomorrow”. Devenit suporter al programelor Future Forests si Global Green, Jake a facut si o vizita inuitilor din Arctic: “Incalzirea globala este un concept abstract pentru majoritatea dintre noi; stim ca se intampla, dar nu prea putem sa vizualizam efectul ei. Din nefericire, populatia inuita personalizeaza incalzirea globala. Acestia se topesc la modul propriu”.

Eco-fashion – designerul Stella McCartney conduce un hibrid Lexus pe care i-l spala... ploaia! Dar, in ceea ce priveste trend-ul momentului in materie de moda, aportul ei include crearea unor genti facute din porumb si suta la suta biodegradabile, precum si reciclarea materialelor din sezoane trecute si folosirea unor vopsele speciale: ocru, indigo, maro bark si rosu berry, pentru o “amprenta” cat mai verde. Companiile angajate in promovarea modei eco sunt deja in numar destul de mare pentru a se organiza chiar ceremonii de premiere pentru cele mai “etice” – de exemplu, People Tree a fost fruntasa in iunie a.c., la Premiile Observer Ethical 2009, pentru moda si accesoriile create si marketate istet. Printre celebritatile vehiculate prin presa ca posibili colaboratori viitori ai People Tree se numara si Emma Watson, o fana a cosmeticelor organice.

Eco-fashion-ul a inceput sa puna mintile designerilor la contributie cam de prin 2005, cand, in cadrul Saptamanii Modei din New York, debutul exploziv al evenimentului FutureFashion a adunat laolalta creatori faimosi si prospaturi, impatimiti ai modei dar si ai conservarii mediului. Bambusul e unul dintre materialele folosite, ca si canepa, soia, porumbul. Linda Loudermilk, una dintre pionierii miscarii prin linia ei de imbracaminte si accesorii “luxury eco”, explica: “Vrem sa dam ideii de eco un aspect glamorous, un look fabulos si o atitudine puternica, sa opreasca traficul si sa strige din rarunchi ca eco poate insemna si in voga, zgomotos, amuzant, jucaus, feminin (sau nu) si hiper-cool”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.