Setari Cookie-uri

Vedete eco!

Intr-un act de bravura si dibacie diplomatica, Bill Clinton si-a indeplinit misiunea in Coreea de Nord, obtinand gratierea jurnalistelor Euna Lee si Laura Ling din mainile tiranului Kim Jong-il suna ca un basm? Cand in joc e o miza de magnitudinea asta, iar fortele Binelui si Raului sunt atat de bine delimitate in mintea noastra, nici nu e de mirare ca Bill capata toate plecaciunile destinate pe vremuri cavalerilor invingatori in lupta. Eroismul din partea unei persoane care dispune de puterea necesara pentru a misca muntii din loc tradeaza un oarecare sindrom mesianic iar fostul presedinte american nu e singurul care isi exercita puterea pentru a infaptui eroisme. Si vedetele, a caror putere se masoara in dolari, au fel si fel de proiecte si caritati si initiative umanitare.

Drepturile animalelor – PETA e principala organizatie care vegheaza necuvantatoarele, iar celebritatile, chit ca isi scoat chiuhuahua la plimbare in geanta-plic, sau protesteaza impotriva maltratarii puilor destinati consumului in lanturile fast-food, se inscriu cu zecile in linia de front. Pink se numara printre ele si, mai nou si-a exprimat unele idei neortodoxe despre modalitatea optima de a pune capat cererii de haine de blana: “Este clar ca toata faza cu bunastarea animalelor si cruzimea aferenta portului de blana nu merge, pentru ca unii oameni se incapataneaza sa o poarte. Asa ca propun sa facem o campanie cu mesajul “blana te face sa arati gras”. Asta e probabil singurul aspect de care le pasa oamenilor astia. Arati oribil in blana. Te ingrasa cu 8-10 kilograme. Asta o sa le vina de hac”.



Pe site-ul PETA abunda atributul “vegan” care deja si-a extins definitia pentru a cuprinde nu doar vegetarienii puristi, ci si ideea de imbracaminte, cosmetice etc. la a caror confectionare nu au fost ranite animale. Asadar, daca aveati impresia ca pantofii de piele sunt de preferat celor din piele sintetica – eronat! Acum moda se indreapta cu toate panzele-nainte in directia imitatiei de piele si piele intoarsa care, atentie, sa arate de calitate.

Cea mai recenta activitate in domeniu vine din partea fostei actrite de filme porno Jenna Jameson, care se ia din ce in ce mai in serios de cand a scapat de silicoane. Proaspata mamica a uneiperechi de gemeni a pozat la sfarsitul lui iulie a.c. pentru un pictorial in revista Playboy si, mai mult sau mai putin in paralel, a filmat un material de 30 de secunde pentru campania McCruely initiata de PETA (Oameni pentru Tratamentul Etic al Animalelor). Tinta atacurilor este, ghici, McDonald’s iar Jenna apare in clip imbracata intr-o rochie sexi fara bretele, in timp ce descrie macelul de care se face vinovata compania: “Gainile omorate pentru McNuggets sunt pironite in catuse de metal. Lamele care se invartesc pentru a le taia gaturile deseori le sfasie aripile sau trupurile. Multe pasari surpavietuiesc acestui proces ingrozitor si dureros, dar sunt apoi omorate prin oparire in butoaiele de deplumare. Exista o metoda mai putin cruda de a le omori, care adoarme gainile, dar McDonald’s prefera, in schimb, sa continue sa mutileze si sa opareasca pasarile”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.