Setari Cookie-uri

Vedete eco!

Intr-un act de bravura si dibacie diplomatica, Bill Clinton si-a indeplinit misiunea in Coreea de Nord, obtinand gratierea jurnalistelor Euna Lee si Laura Ling din mainile tiranului Kim Jong-il suna ca un basm? Cand in joc e o miza de magnitudinea asta, iar fortele Binelui si Raului sunt atat de bine delimitate in mintea noastra, nici nu e de mirare ca Bill capata toate plecaciunile destinate pe vremuri cavalerilor invingatori in lupta. Eroismul din partea unei persoane care dispune de puterea necesara pentru a misca muntii din loc tradeaza un oarecare sindrom mesianic iar fostul presedinte american nu e singurul care isi exercita puterea pentru a infaptui eroisme. Si vedetele, a caror putere se masoara in dolari, au fel si fel de proiecte si caritati si initiative umanitare.

Exista, evident, si alte probleme sociale si/sau mondiale care servesc la intretinerea unei imagini curatele si altruiste pentru o droaie de alte celebritati... – pe 30 iulie, de exemplu, Rachel Bilson, Nikki Reed, Mandy Moore si alte staruri care cauta sa intre in depasire fata de veterani ai showbiz-ului ca Angelina, au participat la o petrecere organizata pe fundalul campaniei “Hit the Road, TXT L8R”. Ca sa va faceti o idee a sacului fara fund de “probleme serioase” din care se inspira de-alde Elle Magazine pentru a justifica party-uri, campania asta este menita sa determine oamenii sa nu mai scrie SMS-uri cand sunt la volan!

Filantropia si ecologismul sunt tulpine ale aceluiasi “virus” selectiv: circuland prin lista Forbes a bogatanilor lumii, ca sa nu ii roada constiinta cand pun capul pe perna imbracata in lenjerie de matase, el e benefic si purtatorului si umanitatii in general. Pacat doar ca nu e contagios si mai jos pe scara sociala – cand ai un deadline de respectat ca sa-ti primesti salariul, calculatorul va ramane, clar, aprins chiar si de Ziua Pamantului!

Un articol de Ioanina





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.