Setari Cookie-uri

Vedete eco!

Intr-un act de bravura si dibacie diplomatica, Bill Clinton si-a indeplinit misiunea in Coreea de Nord, obtinand gratierea jurnalistelor Euna Lee si Laura Ling din mainile tiranului Kim Jong-il suna ca un basm? Cand in joc e o miza de magnitudinea asta, iar fortele Binelui si Raului sunt atat de bine delimitate in mintea noastra, nici nu e de mirare ca Bill capata toate plecaciunile destinate pe vremuri cavalerilor invingatori in lupta. Eroismul din partea unei persoane care dispune de puterea necesara pentru a misca muntii din loc tradeaza un oarecare sindrom mesianic iar fostul presedinte american nu e singurul care isi exercita puterea pentru a infaptui eroisme. Si vedetele, a caror putere se masoara in dolari, au fel si fel de proiecte si caritati si initiative umanitare.

Saracia la nivel global – Brad Pitt contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata a locuitorilor din zone defavorizate prin nu mai putin de 14 fundatii caritabile (conform Lookatthestars.org, Bono il urmeaza indeaproape cu 12, iar sotia Angelina, la egalitate cu Bill Clinton, sunt pe locul 3, cu 9 proiecte caritabile fiecare). Brad a pus umarul (adica 5 milioane de dolari) la o sub-categorie a acestei cauze de top, si anume la reconstruirea New Orleans-ului lovit de uraganul Katrina. Initiativa “Make It Right” incorporeaza si elemente eco, pentru ca presupune ridicarea unor locuinte “economice, durabile” si prevazute cu panouri solare pentru districtul Lower 9th Ward.

Alta initiativa de acelasi tip este “St. Bernard Project”, care reconstruieste case pentru varstnici, oameni cu handicapuri si familii cu copii care nu isi permit sa apeleze la firme de constructii. Printre celebritatile asociate lui se numara si frumoasa Annalynne McCord, o tanara speranta inteligenta si combatanta pentru scopuri nobile care, pare-se, ne-a pacalit doar cu rolurile de scorpie de pe micul ecran (in “Nip/Tuck”, “90210”).

Si Scarlett Johansson are o activitate caritabila de invidiat, declarandu-se, intr-un interviu realizat de USA Today, implinita de pe urma calatoriilor in zonele subdezvoltate ale lumii: “Mi-a placut sa ma simt ca un membru al comunitatii. Vanitatea personala e cu siguranta ultimul lucru la care te gandesti cand calatoresti intr-un loc de genul asta”. Actrita are oarecare remuscari cand se intoarce acasa, la o viata de comfort si faima: “pare ireal, dar este munca mea si ma ajuta sa cresc vizibilitatea Oxfam”. Pe langa Oxfam, alte fundatii dedicate eradicarii saraciei sunt binecunoscutele UNICEF, ONE Campaign, Make Poverty History etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.